La Universitat de València se suma al repte de la missió climàtica

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 6 de març de 2023
 
La Universitat de València se suma al repte de la missió climàtica

La Universitat de València (UV) i L'Ajuntament de València han signat un conveni a fi d'incorporar-la al procés per a aconseguir la neutralitat climàtica en 2030. L'acte ha tingut lloc en el Saló de Cristall de l'Ajuntament on l'alcalde, Joan Ribó i la rectora de la UV Mavi Mestre han dut a terme la signatura protocol·lària en presència del ministre d'Universitats, Joan Subirats, i d'altres membres de la corporació municipal.

Joan Ribó en la seua intervenció ha destacat la necessitat d'incorporar el millor coneixement, la millor ciència i la investigació d'avantguarda en tots els àmbits de les polítiques urbanes. A més, ha parlat del fet que la signatura d'aquest conveni té per objecte establir les bases d'una col·laboració estratègica i a llarg termini entre la universitat i la ciutat per a incorporar el vector de la ciència, la investigació i la innovació com a elements clau per al procés de transformació de la ciutat cap a la neutralitat climàtica.


Ribó ha recordat que en un context d'emergència climàtica, València ha posicionat la missió climàtica en el centre de l'Estratègia Urbana València 2030 i s'està abordant com a projecte de ciutat, no com a projecte del govern.


El conveni, amb una vigència de 4 anys ampliable a altres 4, té com a objectiu crear un binomi entre la universitat i la ciutat que permeta incorporar el vector de la ciència, la investigació i la innovació com a elements clau per a desenvolupar el procés de transformació. La universitat aportara coneixement, investigació i metodologia de treball així com els seus espais educatius i els campus universitaris com a punts de referència per a la innovació i la neutralitat climàtica.


L'alcalde de València ha recordat algunes de les iniciatives de la Universitat de València per a potenciar la compra pública i l'alimentació saludable.


Aquest conveni contempla la creació d'una comissió mixta de seguiment així com grups de treball que desenvolupen cadascuna de les línies estratègiques de col·laboració.