La Universitat de València signa un conveni de col·laboració amb la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres

  • Gabinet de la Rectora
  • 21 d’octubre de 2021
 
La Universitat de València signa un conveni de col·laboració amb la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres

La Universitat de València, representada per la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, i la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres d'Espanya (RACEF), a càrrec del seu president Jaime Gil Aluja, han signat un conveni per a fomentar les relacions i la cooperació entre tots dos organismes.

Aquest "conveni marc" estableix una primera presa de contacte i obri la porta a la cooperació entre departaments de tots dos organismes. De moment, el conveni que tindrà una duració de quatre anys, es materialitzarà a través de:
• Assessorament mutu en qüestions relacionades amb les activitats de les entitats.
• Organització i execució d'activitats comunes relacionades amb la investigació, la innovació, el desenvolupament tecnològic i la mobilització social.
• Cooperació en programes de formació de personal investigador i tècnic.
• Organització de conferències, seminaris, cursos de formació, capacitacions i altres esdeveniments conjunts.
A més contempla qualsevol altra activitat que puguen acordar totes dues parts.
Ambdues institucions estan bolcades en un projecte que remarca el compromís social amb la investigació, la racionalitat i el desenvolupament científic i tecnològic en pro del benefici social.

Acte Acadèmic
La signatura es va concebre en un acte acadèmic telmàtic, celbrat de manera conjunta entre tots dos organismes, que porta per nom "Incidències econòmiques de la pandèmia. Problemes i oportunitats", en el que es va fer un repàs sobre el COVID-19 i la seua ingerència en l'economia.

En aquest acte es van tractar temes relacionats amb la recuperació econòmica valenciana després del COVID-19, l'impacte de la Intel·ligència Artificial en les decisions econòmiques o reflexions sobre una economia humanista, entre altres temes.

La trobada va durar dos dies i va ser realitzada en la seu de la RACEF. Allí van assistir personalitats com la rectora Mª Vicenta Mestre, el vicerector d'Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la Informació, Joaquín Aldás Manzano i el president de la RACEF, Jaime Gil Aluja.

A més d'altres personalitats de l'àmbit polític com el Vicent Soler i Marco, conseller d'Hisenda i Model Econòmic de la Generatitat Valenciana o Juan Antonio Sagredo Marco, alcalde de Paterna i president de la Comissió d'indústria de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Finalment, també vam poder gaudir de la presència d'acadèmics de la RACEF, així com de Vicent Liern, catedràtic de la Universitat de València i al seu torn Acadèmic de Nombre de la RACEF i de Francisco Muñoz Murgui, degà de la Facultat d'Economia de la UV.
En definitiva, va ser una jornada de ponències on la pandèmia va ser el principal argument i que va concloure amb un conveni que, sens dubte, ens permetrà avançar en la investigació de les ciències econòmiques.


 

Imatges: