La Universitat de València, tercera d’Espanya en Química i quarta en Física i Ciències de la Vida al rànquing Nature Index

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 13 de juny de 2018
 
Facultat de Química de la Universitat de València.
Facultat de Química de la Universitat de València.

La Universitat de València s’ha situat com la quarta universitat espanyola en la nova actualització del rànquing Nature Index, basat en la quantitat d’articles publicats en revistes científiques d’alt impacte. Per matèries, la institució valenciana és tercera d’Espanya en Química, i quarta en Física i Ciències de la Vida. A més, ocupa les posiciones número 85 a Europa i 265 a nivell mundial.

El campus valencià, a més, ha avançat 23 posicions respecte a l’anterior edició d’aquest rànquing pel que fa al nombre d’articles d’alt impacte publicats, situant-se en la posició mundial número 273. D’acord amb aquesta classificació, la Universitat de València és el primer centre acadèmic valencià, solament superat a escala estatal per les universitats de Barcelona, Autònoma de Madrid i del País Basc.

Aquesta classificació que a nivell mundial encapçalen les universitats americanes d’Harvard, Standford i el Massachusetts Institute of Technology (MIT), i a Europa els centres d’ensenyament superior britànics de Cambridge i Oxford i el Swiss Federal Institute of Technology Zurich, s’ha elaborat amb informació de Web of Science-Clarivate Analytics, basada en el nombre d’articles publicats en 68 revistes científiques d’alta qualitat. El recompte d’aquestes publicacions es realitza de dues maneres: per la quantitat d’articles (AC) i mitjançant un recompte fraccional (FC). També s’elabora una classificació per matèries, en la qual es detallen les publicacions científiques en quatre àrees de coneixement: Física, Química, Ciències de la Terra i Medi ambient i Ciències de la Vida.

Les revistes incloses en Nature Index representen menys del 1% de les revistes que cobreixen les ciències naturals en la Web of Science (Thomson Reuters), però representen prop del 30% del total de cites de revistes de ciències. Proporciona informació sobre els outputs de recerca de qualitat a nivell institucional. En aquest rànquing s’ha mesurat l’impacte de 500 institucions d’educació superior i de 100 en l’apartat per matèries.

 

Més informació (web Servei d’Anàlisi i Planificació UV): http://ir.uv.es/pJ2Owr5

Rànquing Nature Index: http://ir.uv.es/a02l4MX