Les Universitats Estacionals recuperen la presencialitat en el territori i incrementen l'assistència amb l'opció en línia

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 3 de desembre de 2021
 
Imagen de la noticia

Les Universitats Estacionals han aconseguit recuperar enguany la presencialitat en el territori de les seues vint seus, després de les restriccions de 2020, i han incrementat notablement l'assistència gràcies a la retransmissió en línia. 90 professors i 60 especialistes han intervingut en els debats organitzats per la UV entorn dels aspectes més vinculats amb la singularitat de cada àmbit geogràfic.

El programa d'Universitats Estacionals ha aconseguit enguany recuperar la presencialitat en la celebració de totes les seues sessions en les vint seus distribuïdes per totes les comarques de la província de València, després de les restriccions de mobilitat i aforament en 2020 degudes a la pandèmia. L'objectiu d'aquesta acció acadèmica -una iniciativa de la Universitat de València (UV), organitzada pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat amb els ajuntaments i en col·laboració amb la Diputació de València i Caixa Popular, i amb Caixa Ontinyent, en aquesta localitat- és sotmetre a anàlisi un tema monogràfic lligat a la singularitat de cada àmbit geogràfic, tenint en compte la seua particular idiosincràsia, història i cultura.

En 2021, aquestes jornades, gratuïtes i obertes a la societat, han augmentat, a més, notablement l'assistència gràcies a la retransmissió en línia, que ha permés la inscripció i connexió de tots els ciutadans interessats en els temes de debat.

Les Universitats Estacionals han recuperat també el vincle amb l'estació de l'any que els dóna nom, després de l'excepcionalitat de 2020, en què va ser possible complir el repte de celebrar, per primera vegada, les 20 sessions encara que la programació va haver de concentrar-se a la tardor, en tan sols dos mesos, entre mediats d'octubre i mediats de desembre.

Les Universitats Estacionals han mantingut enguany la distribució per àrees temàtiques -‘Patrimoni Històric i Cultural’, ‘Educació i Benestar Social’ i ‘Biodiversitat, Desenvolupament i Innovació Territorial’-, que reflecteixen la transversalitat i pluralitat de coneixement de la UV. En total, han intervingut, en les conferències i debats de la programació de 2021, prop de 90 professors universitaris, a més de 60 professionals i altres especialistes en els temes tractats.

20 Universitats Estacionals, 4 estacions i 3 àrees temàtiques

La programació d'Universitats Estacionals integra dues Universitats d'Hivern (Cofrentes i Requena); sis Universitats de Primavera (Alzira, Cullera, Xátiva, Sagunt, la Canal de Navarrés i Alt Túria); quatre Universitats d'Estiu (Rincón d'Ademuz, Aras de los Olmos, Gandia i Sagunt); i huit de Tardor (Alaquàs, Buñol, l'Eliana, Oliva, Llíria, Ayora, Enguera i Ontinyent).

Les Universitats Estacionals han analitzat en 2021 múltiples aspectes vinculats a cada territori entorn de tres àrees temàtiques: ‘Patrimoni Històric i Cultural’ (Cullera, Xàtiva, Sagunt, Alaquàs, Buñol i Ayora); ‘Educació i Benestar Social’ (Cofrentes, Sagunt, Llíria, Oliva, Enguera i Ontinyent); i ‘Biodiversitat, Desenvolupament i Innovació Territorial’ (Requena, Alzira, la Canal de Navarrés, Alt Túria, Rincón d'Ademuz, Aras de los Olmos, Gandia i L'Eliana).