Les universitats públiques valencianes lideren la “ofensiva pel corredor mediterrani”

  • 28 de novembre de 2016
 
Corredor mediterrani

El Campus Hàbitat 5U –projecte que integra les cinc universitats públiques valencianes (Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Miguel Hernández d'Elx, Universitat d'Alacant i Jaume I de Castelló), que va aconseguir en 2011 el segell de Campus d’Excel·lència Internacional– i la Generalitat han engegat aquest dilluns, al Paranimf de la UPV, el congrés ‘El corredor mediterrani. Un espai comú entre regions’, un esdeveniment que el president de la Generalitat, Ximo Puig, espera que “servisca per a reflexionar, posar en evidència la trista realitat i visibilitzar la urgència” d’escometre la realització de la infraestructura.

Puig, que posteriorment ha assistit a la presentació per part de Campus Hàbitat 5U d'una anàlisi de la situació actual, ha agraït “el suport i compromís absolut d'un sistema públic universitari valencià que va sempre més enllà en allò que a la Comunitat Valenciana concerneix”.

“En un país normal”, ha afegit Puig, “el corredor mediterrani hauria d'estar completament finalitzat, i el debat seria com rendibilitzar-lo millor. Però ací no és així, i estem dolorosament farts que es vaja contra la lògica, perquè no ho és que no existisca connexió entre la segona i la tercera ciutat d’Espanya”.

En la mateixa línia s'ha manifestat el rector de la UPV, Francisco Mora, que ha incidit en la necessitat de “passar de l'anàlisi a l'acció”, en una “nova època, diferent a la què acabem d'abandonar, on els ciutadans estan cada vegada més atents a la gestió dels recursos realitzada per l'administració”.

Mora, que ha parlat en nom de les cinc universitats públiques valencianes al costat dels seus homòlegs de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i la Miguel Hernández d'Elx, Jesús Pastor, entre altres personalitats, ha assenyalat que aquestes han apostat per convertir-se “en fòrum de trobada entre les administracions autonòmica i central”, i que l'objectiu del congrés “és pensar en el benestar present i de les generacions futures”.

Quatre sessions

El congrés consta d'un programa integrat per quatre sessions, a les quals cal afegir la conferència inaugural –impartida per Josep Vicent Boira, secretari autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat, i la taula de clausura, en la qual estaran presents Mª José Salvador, consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat; Juan Francisco Juliá, president de Campus Hàbitat 5U; i el propi Colomer.

Enllaç congrés:

http://corredormediterraneo.es/