La UV i el Col·legi de Registradors de la Propietat i Mercantils signen un conveni per desenvolupar un Protocol anti-assetjament.

El futur protocol, d’aplicació als Registres de la Propietat, establirà un procediment d’actuació davant dels cassos d’assetjament laboral, sexual i per raons de sexe. En l’acte també s’ha signat la renovació de la Càtedra Bienvenido Oliver.

11 de de juliol de 2022

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; i el degà del Col·legi Nacional de Registradors de la Comunitat Valenciana, Carlos Orts ha subscrit un conveni per a establir les bases per al desenvolupament del protocol d’actuació front a l’assetjament laboral, sexual i per raons de sexe en l’àmbit de l’activitat laboral dels Registres de la Propietat, des de la consideració d’aquestes pràctiques com a atemptat contra la dignitat de les persones.

El conveni, que gaudirà d’una duració de dotze mesos prorrogables, estableix que ambdues institucions es comprometen a intercanviar informació sobre les accions dutes a terme per a la implantació del Protocol per a la seua avaluació i a l’assessorament mutu en aquesta matèria.

Al mateix acte, també s’ha signat la renovació de la Càtedra Bienvenido Oliver per un període de tres anys, ampliant-se així la col·laboració que es va iniciar l’any 1996 i que a la finalització d’aquest conveni assolirà els 29 anys de treball conjunt.

La Càtedra contempla l’organització d’activitats formatives, culturals, d’investigació i d’extensió universitària orientades cap al coneixement i difusió del Dret Privat, i en particular, del Dret Immobiliari Registral i del Registre Mercantil. D’aquesta manera, preveu realitzar cursos formatius, activitats docents complementàries, jornades divulgatives i formatives, investigacions patrocinades per la Càtedra i organitzar i lliurar el Premi d’Investigació Bienvenido Oliver.

L’acte de signatura ha comptat també amb la presència de M. Elena Olmos, Secretària General de la UV; la vicerectora d'Innovació i Transferència, Rosa M. Donat; de Javier Palao, degà de la Facultat de Dret; de Ángela Matallín, professora de la UV i responsable del seguiment i acompliment del conveni per part de la institució educativa; de José Ramón de Verda, professor de la UV; de José Luís Gómez, director del Centre d’Estudis Registrals; i Mercedes Vallet, coordinadora de la Càtedra Bienvenido Oliver.

Altres Notícies