La UV, líder de les universitats públiques en els Campionats d'Espanya Universitaris

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 22 de juny de 2022
 

La Universitat de València s'erigeix aquest 2022 com la primera universitat pública en el medaller dels Campionats d'Espanya Universitaris (CEU), amb 55 metalls. També és la universitat amb major participació d'atletes, més de 300 esportistes de la UV han competit en els CEU 2022.

El talent, l'esforç i la dedicació de l'equip d'esportistes de la Universitat de València s'ha vist recompensat en el medaller dels Campionats d'Espanya Universitaris (CEU) de 2022, que van finalitzar a principis de juny.

La Universitat de València és la institució pública que més medalles ha guanyat en una edició que, per fi, ha pogut tornar a la normalitat en tot el seu apogeu, amb la participació de 74 universitats i prop de 5.000 atletes. Així ho indiquen les dades recollides en la memòria d'activitats del Comitè Espanyol d'Esport Universitari (CEDU), òrgan assessor del Consell Superior d'Esports (CSD).

Segons les dades del CEDU, la UV ocupa la primera posició en el medaller d'universitats públiques, amb un total de 55 metalls (12 ors, 14 plates i 29 bronzes). En la classificació general de públiques i privades, la Universitat de València se situa en segon lloc, per darrere de la universitat organitzadora dels CEU de 2022, la Universitat Catòlica San Antonio de Múrcia (UCAM), que ocupa el primer lloc del rànquing amb 156 medalles. La tercera en el medaller és la Universitat de Barcelona, amb 31 metalls.

  • 12 ors, 14 plates i 29 bronzes per a la UV

En el pla competitiu, l'equip d'esportistes de la Universitat de València ha fet un gran paper en el campionat interuniversitari aquest 2022. En els esports individuals sobreïxen els ors en natació, atletisme, karate i escalada. I en les competicions per equips, la UV ha tingut un bon any especialment en handbol i bàsquet 3X3.

Cal destacar els 5 ors aconseguits pels nadadors Mikel Bonal i Héctor Fontabella, i la comesa de Núria Payola, que va aconseguir una plata competint al costat de nadadores de la talla de l'olímpica Mireia Belmonte. Esment a part mereix el resultat de les atletes de la Universitat de València en la pista d'atletisme; María González, Carmen Marco i Yurena Hueso, van aconseguir 3 ors en triple salt, 100m i 800m, respectivament. En karate Hugo Ballester també va pujar a l’escaló més alt del podi, i Iker Ortiz es va fer amb l'or en escalada.

Pel que fa a la competició per equips, el conjunt d'handbol masculí va ser campió d'Espanya Universitari en una final vibrant contra la Universitat de Màlaga. I en bàsquet 3X3, els xics de la UV es van emportar el metall més preuat en una final d'infart contra la universitat amfitriona, la UCAM de Múrcia. Digne d'elogi és també el treball dels equips femenins de futbol i voleibol, que aconseguiren la plata; i en Bàsquet femení, les xiques de la UV van guanyar el bronze.

  • La UV, primera en participació en els CEU 2022

Pel que fa a la participació d'atletes, la UV ha sigut la universitat que major nombre d'atletes ha dut als Campionats d'Espanya Universitaris de 2022.

Amb un total de 305 esportistes, la Universitat de València no sols lidera el rànquing general de participació, sinó que a més ha aconseguit una gran paritat de gènere, amb 150 atletes femenines i 155 masculins en els CEU 2022. “La Universitat de València evidencia amb aquestes xifres el seu compromís amb l'esport universitari, imprescindible per a la formació de l'alumnat i l'adquisició de valors, i reafirma la seua aposta per l'esport igualitari i la seua voluntat per continuar incrementant i millorant les activitats i instal·lacions esportives”, assenyala la directora del Servei d’Esports de la Universitat, Ana Mª Gómez.

“Des del Servei d'Esports de la Universitat de València volem donar la nostra més sincera enhorabona a totes i tots els esportistes de la UV pel seu paper en els CEU, tant a medallistes com a la resta de participants. Gràcies per situar a la Universitat en el més alt de l'esport universitari espanyol”, sentència la directora.

Enhorabona a totes i tots els esportistes de la UV pel seu paper en els CEU. Gràcies per situar a la Universitat de València en el més alt de l'esport universitari espanyol.

 

Arxivat en: