UVocupació enceta un programa d’àmbit nacional per a la inserció laboral de persones amb tartamudesa

  • UVocupació
  • 15 de novembre de 2019
 
Una tècnica d'UVocupació ofereix orientació laboral a un estudiant.
Una tècnica d'UVocupació ofereix orientació laboral a un estudiant.

UVocupació, en col·laboració amb UVdiscapacitat i la Fundació Espanyola de la Tartamudesa, ha encetat un programa per a la inserció laboral d’estudiants universitaris i persones titulades amb tartamudesa. Es tracta d’una iniciativa d’àmbit nacional que afavorirà la inclusió d’aquest col·lectiu en el món laboral a través d’accions com ara itineraris individualitzats, ‘networking’ professional i intermediació laboral amb empreses.

El que es pretén des d’UVocupació, inscrit en la Fundació General de la Universitat de València, és posar en contacte directe els demandants d’ocupació amb les empreses, organismes i institucions.

Els itineraris d’inserció laboral seran de caràcter individual, ajustats als diferents perfils professionals de les persones demandants. Els participants també rebran orientació sobre com millorar el ‘curriculum vitae’, prepararan entrevistes de treball i aprendran a superar un procés de selecció. D’altra banda, obtindran informació sobre eixides professionals o pràctiques en empreses, acompanyament en la cerca activa d’ofertes d’ocupació i suport en la seua inserció al lloc de treball.

Totes les accions del programa aniran recolzades pel servei d’assessorament i acompanyament personalitzat d’UVocupació quant a recursos d’ocupabilitat (cita prèvia d’orientació laboral en el 96 162 59 01 i uvocupacio@uv.es), mentre que la Fundació Espanyola de la Tartamudesa donarà suport a estudiantat i professionals en matèria de drets i necessitats específiques (93 237 91 93 i secretaria@fundacionttm.org).

Una taxa d’inserció de prop del 40%
El Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, que dirigeix Adela Valero, és el responsable del programa a través d’UVocupació, servei per a la inserció laboral d’estudiantat i persones titulades. Des de l’any 2017, UVocupació, mitjançant programes especialitzats en inserció laboral d’estudiants i titulats amb discapacitat, ha atés prop de 300 persones, amb una taxa d’inserció del 37,9%.

Aquest projecte s’inclou dins del marc de programes duts a terme pel conjunt de la Universitat de València, canalitzats a través diversos serveis com ara UVdiscapacitat que presta atenció a prop de 1.200 persones entre estudiantat, professorat i personal administratiu. En l’actualitat, la UV manté el lideratge en aquesta matèria, sent la universitat espanyola presencial amb més estudiants amb discapacitat matriculats (vora 1.100 matrícules).

Per la seua banda, la Fundació Espanyola de la Tartamudesa és una entitat sense ànim de lucre que té com a missió principal ajudar les persones que tartamudegen per millorar la seua qualitat de vida, mitjançant campanyes de normalització i difusió a diferents col·lectius socials i ara també al costat d’UVocupació.

Més informació: