València, primera seu espanyola del programa internacional Leonardo LASER Talks – MIT sobre art i ciència

El programa LASER Talks (Leonardo Art ScienceEveningRendezvous), basat en trobades internacionals d’artistes, científics, humanistes i tecnòlegs que interactuen amb el públic per aportar coneixement i diàleg interdisciplinari, ha establert la primera seu oficial d’Espanya a la Universitat Politècnica de València (UPV), amb el suport de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València (UV), l’associació Pirates de la Ciència i el Centre del Carme de Cultura Contemporània.

10 de de març de 2022

Aquest any LASER Talks València consta de quatre xarrades. La primera tindrà lloc el pròxim divendres 11 de març a les 18h al Centre del Carme de Cultura Contemporània amb les ponències de JoséRamón Bertomeu Sánchez (químic i director de l’Institut Interuniversitari López Piñeiro d’Història de la Ciència de la UV) i Salomé Cuesta (artista i vicerectora d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la UPV). Per finalitzar l’acte, es farà una performance a càrrec de l’artista sonor valencià Martí Guillem.

LASER Talks València ha estat impulsada des del Vicerectorat d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la UPV, i està codirigida per un equip interdisciplinari encapçalat per Moisés Mañas, artista i professor de Belles Arts de la UPV i Guillermo Muñoz Matutano, investigador de l’Institut de Ciències dels Materials de la UV i membre de l’equip de Pirates de la Ciència.

El projecte aterra a València amb l’objectiu de promoure relacions interdisciplinàries en l’àmbit local, sense deixar de banda el marcat aspecte internacional del projecte LASER. Per això, l’acció vol servir de nexe per fomentar la participació amb altres entitats locals i regionals, i així expandir l’impacte d’aquest projecte internacional en el context local.

La xarxa Leonardo/ISAST (organització sense ànim de lucre, creada pel pioner de l’enginyeria astronàutica i artista cinètic Frank Malina el 1968) representa la societat internacional més rellevant al panorama de les relacions entre Art, Ciència i Tecnologia. El fill del creador, Roger F. Malina (director executiu de la revista Leonardo), va ser investit doctor honoris causa per la UPV el 2016. La missió principal d'aquesta societat internacional continua sent fomentar la interacció del trinomi Art, Ciència i Tecnologia, generar xarxes inclusives i interdisciplinàries i promoure comunitats de coneixement transfrontereres i col·laboratives.

Més informació sobre les pròximes LaserTalks: https://www.leonardo.info/laser-talks

#LASERTalks

https://www.instagram.com/LaserTalks/

https://www.facebook.com/lasertalks

Altres Notícies