Valsos, polques o un bestiari animal, en el concert de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat

Valsos, polques o un bestiari animal protagonitzen el concert de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València per a 2018. El concert tingué lloc al Palau de la Música, dimarts 11 de desembre.

11 de de desembre de 2018

Enguany l’Orquestra va oferirun programa dividit en dos parts, amb una primera partl’estil vienès, amb valsos i polques de Johann Strauss II,i una segona part que comptarà amb la participació de l’Escola Coral de La Nau acompanyada d’un conjunt d’agrupacions corals infantils, pensada per a fer gaudir especialment al públic infantil i on podran identificar què animal està sonant a través de la música.

Entre la selecció de peces de Johann Strauss II (1825-1899) del repertori propi de l'any nou vienès el concert començarà amb l’obertura Die Fledermaus(El rat penat); la marxa Persischer, op. 289 (Marxa persa); el vals Frühlingsstimmen, op. 410 (Veus de primavera); la polca Tritsch-Tratsch, op. 214 i el vals Kaiser-Walzer, op. 437 (Vals de l’emperador).

Seguidament es donarà pas a la segona part del concert, amb obres més populars i nadalenques, que inclourà dues obres de compositors valencians actuals:Concert per a Animalsd’Andrés Valero i el Tríptic de Nadalde Josep Ramón Gil-Tàrrega. En aquesta part del concert es sumaran a l’Orquestra l’Escola Coral de La Nau de la Unviersitat de València i altres quatre agrupacions corals infantils: el Cor Barcarola de l’Schola Cantorum d’Aldaia, l’Escola Coral de l´Eliana, el Cor Pizzicato de l´Escola de Música Camp de Morvedre i el Cor Gallarda de l’Escola Coral Veus Juntes de Quart de Poblet.

Per a posar en escena el Concert per a Aminalscomptaran amb l’ajuda de l’actor Eduard Costa com a narrador, qui presentarà a tot un bestiari que prendrà forma en les veus de les xiquetes i xiquets dels cinc cors infantils que es mesclaran amb fagots, flautes, violes, violins, plats, timbals o panderetes, entre d’altres instrument, amb què l’Orquestra donarà vida a més d’una vintena d’animals. El text és una adaptació d’un poema popular colombià, amb música del compositor valencià Andrés Valero Castells (Silla 1973).

Per a finalitzar el programa, de nou tots junts interpretaran l’obra Tríptic de Nadal: un cicle de cançons basades en tres nadales populars arranjades i orquestrades pel compositor valencià Josep Ramon Gil-Tàrrega (València, 1962).

Les entrades per a aquest concert poden adquirir-se a través d'aquest enllaçi a les taquilles del Palau de la Música de València.

A més d’aquest primer concert, les distintes formacions musicals universitàries oferiran diversos concerts en altres ciutats i espais universitaris pel Nadal.

Més informació, ací

Altres Notícies