La VI Trobada de Representants de la Universitat de València aplega vora cinquanta estudiants

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 18 de novembre de 2022
 
Estudiants participant en una de les activitats de la VI Trobada de Representants
Estudiants participant en una de les activitats de la VI Trobada de Representants

El passat dissabte 12 de novembre, al Centre Cultural La Nau, es va celebrar la VI Trobada de Representants d’Estudiants de la Universitat de València. Vora cinquanta estudiants, membres dels òrgans de govern de la Universitat i de les associacions amb representació, participaren en aquesta activitat que pretén millorar els recursos i les capacitats de l’estudiantat per a la participació activa, la governança i la representació.

La VI Trobada de Representants d’Estudiants, que impulsa la Delegació d’Estudiants i organitza el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), té com a objectiu proporcionar formació útil per a la tasca de representació i propiciar un espai de trobada perquè els i les representants puguen conèixer-se entre sí, compartir inquietuds i intercanviar experiències. A més, com ha destacat el delegat de la rectora per a l’estudiantat, Manuel González, també busca “posar en valor la importància de la representació estudiantil i de la participació”. L’estudiantat, ha indicat González, és “part fonamental de la vida universitària i de la cogovernança”.  

Per a Ferranda Martí, cap del Servei d’Informació i Dinamització, aquest tipus d’activitats són fonamentals per a “enriquir l’experiència universitària” i contribuir a que “la participació de dels estudiants siga activa i crítica” i en la “línia dels valors que impulsa la Universitat”, tant durant els seus estudis com quan finalitzen el seu pas per la Universitat.  

Durant la Trobada, després de la benvinguda a càrrec del Delegat d’Estudiants, va tindre lloc una activitat sobre representació conduïda per Alicia Villar, professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. A continuació, els i les assistents realitzaren un taller, d’entre els tres oferts en aquesta edició: Coneix els drets i deures dels estudiants i les estudiantes i fes-te sentir, impartit per Paula Sala, que ha estat coordinadora de l’Assemblea General d'Estudiants i vicesíndica de Greuges de la Universitat de València; Habilitats per a la comunicació en el marc de l'exercici de la representació estudiantil, a càrrec de Fani Grande, periodista, escriptora i especialista en comunicació, i Gestió de conflictes en el marc de la representació estudiantil, a càrrec d’Irene Verde, professora del departament de Teoria de l’Educació a la Universitat de València.