VI Universitat de Tardor

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 9 de novembre de 2022
 

La Universitat va acollir la sexta edició de la Universitat de Tardor, unes jornades Interuniversitàries de cooperació universitària al desenvolupament que portaren per nom "Investigació i cooperació: motors per el canvi global"

Els dies 3 i 4 de novembre de 2022 la Generalitat Valenciana va realitzar Cooperarium, Fira de Cooperació en la plaça de l'ajuntament de València. En el marc de la Fira, des de les Universitats Públiques Valencianes (Universitat d'Alacant, Universitat Jaume I, Universitat Miguel Hernández, Universitat Politècnica de València, i Universitat de València) es van organitzar les Jornades Interuniversitàries de cooperació universitària al desenvolupament VI Universitat de Tardor: “Investigació i cooperació: Motors pel canvi global”.

Aquestes jornades es van celebrar els dies 3 i 4 de novembre de 2022 en el Jardí Botànic de la Universitat de València, el seu objectiu va ser reflexionar sobre què pot aportar la universitat en matèria d'investigació a les entitats socials i agents de cooperació.

La jornada es va estructurar en dues parts:
El dia 3 es van celebrar diferents diàlegs d'experts en taules que reunien investigadores i investigadors de les diferents universitats i una entitat social. L'objectiu de la sessió va ser dialogar sobre quines necessitats tenien les ONGDs i les universitats per a abordar, des de diferents àrees de coneixement, la cooperació al desenvolupament. Les taules, compostes per perfils diversos, va permetre reconéixer les dificultats de cadascun dels agents implicats així com detectar el potencial que cadascun pot aportar des de la seua perspectiva per al desenvolupament de projectes d'investigació conjunts. Les temàtiques dels diàlegs van ser: Fam 0, Producció i consum responsables; Salut i Gènere; Educació i Innovació i Reducció de desigualtats, Pau, Justícia i institucions sòlides.

El divendres es van desenvolupar 4 grups de treball sobre les 4 línies temàtiques amb l'objectiu de generar sinergies entre investigadors per a esbossar futurs projectes d'investigació creant grups multidisciplinaris i tractar aspectes formals de la futura convocatòria d'investigació que prepara la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.