XIII Congrés Internacional de la Societat Espanyola per a l'estudi de l'Ansietat i l'Estrés

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 13 de març de 2023
 

Entre el 9 i l'11 de març el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va acollir la XIII Edició del Congrés Internacional de la Societat Espanyola per a l'estudi de l'Ansietat i l'Estrés

L'encontre organitzat per la Sociedad Española para el Estudio de la Ansiedad y el Estrés -SEAS- va donar el tret d'eixa amb l'acte d'inauguració en el que van participar la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, el conseller de Salut Pública i Sanitat,  Miguel Mínguez; la directora General d'Universitats, Pilar Ezpeleta; el regidor de Salut, Consum i Turisme,  Emiliano García; el president del Grup d'Investigació Estrés i Salut (GIES), Joaquim T. Llimera; el degà de la Facultat de Psicologia, Antonio M. Ferrer i el president de la COP, Francisco Santolaya.

Després de l'acte de presentació, la Rectora va pronunciar la conferència inaugural el tema de la qual era “Salut mental en adolescents i joves en la societat post covid”. El programa que ha oferit el Congrés al llarg dels seus tres dies de duració s'ha dut a terme en diferents espais de La Nau i ha abastat diferents vessants de la temàtica principal a través de conferències, taules redones, sessions temàtiques i una exposició de posters.

Algun dels temes de les sessions temàtiques han sigut “Factors de protecció i psicopatologia: a la recerca del costat bo”, a càrrec de la Dra. Rosa Baños Rivera; “L'ús d'imatges associades a records autobiogràfics per a la regulació emocional en persones majors”, exposat per la Dra. Laura Ros Segura o “Les conseqüències de pensar massa o en negatiu: influència de la rumiació, la metacognició i les creences disfuncionals en l'estrés posttraumàtic, el duel complicat i la simptomatologia emocional” analitzat pel Dr. Jose Manuel Sánchez Marqueses.