Yayo Herrero parla a la Universitat sobre ‘Mirades ecofeministes per a revertir la guerra contra la terra i els cossos’

L’activista ecofeminista Yayo Herrero ha iniciat dimarts 24 d’abril un cicle de conferències organitzades per la Càtedra d’Economia Feminista de la Universitat de València. La xarrada ‘Mirades ecofeministes per a revertir la guerra contra la terra i els cossos’ fou al Centre Cultural La Nau.

25 de d’abril de 2018

Yayo Herrero. Foto: DaddyCell
Yayo Herrero. Foto: DaddyCell

Yayo Herrero, llicenciada en Antropologia Social i Cultural, enginyera tècnica agrícola i diplomada en Educació Social, és una reconeguda activista de l’ecologisme espanyol i europeu, i la seua presència és cada vegada més reclamada en espais de debat social i polític sobre l’actual crisi climàtica. Herrero denuncia com les estructures capitalistes augmenten les conseqüències d’un canvi climàtic que ja és irreversible.

Yayo Herrero ha sigut coordinadora estatal d’Ecologistes en Acció i ha participat en nombroses iniciatives socials sobre promoció dels drets humans i ecologia social. Actualment és professora de la UNED.

La Càtedra d’Economia Feminista, que promou, entre altres activitats, la divulgació i transferència de l’economia feminista, ha dissenyat l’espai de reflexió amb la societat civil ‘Fem Economia Feminista a la Nau’.

En aquest cicle també s'han programat les conferències De la (im) posibilidad de los cuidados en la era neoliberal, a càrrec de Marta Malo. Serà el dia 14 de maig a les 18 hores en l'Aula Seminari de la Nau. I Mientras medido al tiempo vivido, amb Cristina Carrasco, el 4 de juny a les 18 hores també en l'Aula Seminari de la Nau.

En aquest espai es pretén analitzar l’arrel dels malestars provocats per l’actual model socioeconòmic, posant èmfasis en les desigualtats de gènere i en el treball de les dones a les llars com a mecanisme d’ajust d’un sistema econòmic generador de desigualtat.

Així, mitjançant les tres conferències compreses en aquest cicle, s’analitzarà en profunditat el conflicte capital-vida, que es troba en la base d’aquest sistema.

L’economia feminista, amb el seu potencial transformador, pot donar claus per a pal·liar a curt termini els efectes de les crisis múltiples i variades, i aconseguir, a llarg termini, una vida digna de ser viscuda per a totes i tots.

Altres Notícies