IUDESCOOP participa activament en la I Setmana Universitària de l’Economia Social

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 19 de febrer de 2020
 
De esquerra a dreta, el investigadors de Iudesccop Manuel Monreal,José Luis Monzón, Maria José Vañó, Rafael Chaves Gemma Fajardo, Carmen Blasco i Jesús Olavarría.
De esquerra a dreta, el investigadors de Iudesccop Manuel Monreal,José Luis Monzón, Maria José Vañó, Rafael Chaves Gemma Fajardo, Carmen Blasco i Jesús Olavarría.

L’Institut Universitari d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria de la Universitat de València (IUDESCOOP) participa activament en la I Setmana Universitària de l’Economia Social que se celebrarà els pròxims dies 21 a 28 de febrer en vint universitats espanyoles.

Per a aquets dies, s’han programat un total de 72 activitats, completant una àmplia i variada agenda d’actes amb l’objectiu de donar a conéixer la intensa activitat i els resultats de la investigació sobre el sector de les cooperatives, societats laborals, mutualitats, empreses socials i tercer sector d’acció social a Espanya.

La setmana s’obri a la Universitat de València el divendres 21 de febrer amb la reunió preparatòria del 30 Aniversari del CIDEC – Centre d’Informació i Documentació Europea d’Economia Pública, Social i Cooperativa –; la presentació per IUDESCOOP del llibre «Manual d’Economia Social»; i la primera part del seminari-taller sobre iniciació a la investigació en Economia Social.

IUDESCOOP és un centre d’investigació, informació i especialització teòrica i pràctica en el camp de l’economia social i cooperativa, en el seu més ampli sentit. Té el caràcter d’Institut propi de la Universitat de València.

La Setmana Universitària la convoca la Xarxa ENUIES, de Centres i Instituts Universitaris d’Investigació en Economia Social, promoguda per CIRIEC-España, centre de referència en la investigació i difusió de l’economia social al nostre país i a nivell internacional.

Segons expliquen els organitzadors “si la investigació en economia social a Espanya està entre les més avançades del món, en bona part ho és gràcies a aquestes estructures universitàries consolidades al costat del CIRIEC, moltes d’elles amb un gran bagatge de docència i investigació”.

Al llarg de la setmana se celebraran conferències, xarrades a l’aula, taules redones d’entitats, cinema-fòrums, exposicions, presentació de publicacions i de resultats de projectes d’investigació, seminaris, tallers o formacions específiques. A través d’aquestes activitats s’emportarà l’Economia Social a la Universitat i viceversa, la Universitat mostrarà el que s’és a les seues aules i laboratoris cap a l’Economia Social.

Segons expliquen el president de la Xarxa ENUIES, el professor Juan Juliá, i la presidenta de CIRIEC-España, la professora Adoración Mozas, “estem convençuts que el conjunt de les activitats que s’han programat en la I Setmana Universitària de l’Economia Social generaran sinergies entre els centres i investigadors participants i el sector, que junts estarem contribuint a una acció col·lectiva que beneficiarà al conjunt de l’Economia Social i a la imatge que aquest sector té en l’àmbit universitari i en la societat”.

La Setmana Universitària de l’Economia Social conclourà amb la lectura d’un manifest en cadascuna de les universitats participants, sobre la importància de l’impuls de la docència i investigació del sector a tots els nivells.

Sobre CIRIEC-Espanya

El CIRIEC (Centre Internacional d’Investigació i Informació sobre l’Economia Pública, Social i Cooperativa) és una organització científica internacional no governamental, els objectius de la qual són promoure la cerca d’informació, la investigació científica i la difusió de treballs sobre els sectors i activitats que tenen per principal finalitat la de servir a l’interés general: l’acció dels poders públics en matèria econòmica; els serveis públics, les empreses públiques i les entitats d’Economia Social com les cooperatives, societats laborals, mutualitats, centres especials d’ocupació i altres empreses socials, fundacions i associacions.

Sobre la Xarxa ENUIES

La Xarxa ENUIES es va constituir en 2003 en el si de CIRIEC-Espanya amb la finalitat de conéixer millor la labor que realitzen els centres i instituts universitaris d’investigació en Economia Social i per a augmentar la cooperació científica entre ells.

Els més de 400 investigadors que desenvolupen la seua labor en diferents universitats i centres d’investigació representen el millor exponent de l’atenció que l’Economia Social mereix hui en el món acadèmic. De fet, en més de 30 universitats espanyoles es treballa en línies d’investigació sobre aquesta matèria, i moltes d’elles compten amb instituts i centres d’investigació especialitzats en Economia Social.

Més informació: