Aplega al Botànic #VerdNadal, la campanya del Jardí perquè les vostres festes estiguen envoltades del nostre color preferit

  • 17 diciembre de 2020
 
Imagen de la noticia

Amb #VerdNadal donem ja la benvinguda a les festes més esperades i familiars, però també les més verdes. Imaginem un Nadal sense arbre? Sense Betlem amb muntanyes de suro? Sense corones penjades a les portes? Tanmateix, què fer amb eixe arbre quan acaba el Nadal? És bona idea anar a recollir plantes? Quines espècies usarem a la bonica corona que imaginem? Al Jardí Botànic ens hem proposat respondre a aquestes i moltes més qüestions a través d’aquesta campanya, la qual anirà llançant informació a través de les nostres xarxes socials, en paral·lel al nostre programa d’activitats.

I és que no només hem de conèixer bé les nostres espècies per a decorar la nostra llar en aquestes dates, al Jardí Botànic de la Universitat de València volem parlar de la importància de respectar-les en el medi natural, a fi de garantir la conservació dels ecosistemes, i oferir recomanacions a l’hora d’eixir al camp i els espais naturals. No haurem d’agafar planta fresca, per exemple, tot i això, hi ha moltes altres opcions més recomanades. Tenim moltes idees i les compartirem totes. A més, podreu vindre al Jardí perquè anem a preparar recipients específics per a guardar fulles, fruits, branques, etc, perquè pugau fer-los servir per a les vostres decoracions a casa.

Nadal és temps de grèvol, vesc, avet, teix... unes espècies que de cap manera s’han d’agafar del medi natural. Cal saber si en podem adquirir, on i amb quines garanties de comerç sostenible i responsable. Nadal també és temps d’arbres, si ens decantem per una opció natural us donarem una solució per a donar-li el final adequat. I les flors de Pasqua? Tenim els consells perquè no siguen unes plantes d’usar i tirar després de festes.

I tot açò, acompanyat dels nostres vídeos despores amb les millors manualitats DIY amb elements vegetals, alhora que una nova entrega amb uns nous protagonistes, els cítrics dessecats.

A més, al Jardí Botànic de la Universitat de València hem preparat un programa divers d’activitats culturals i divulgatives per a les vacances nadalenques –amb inscripció prèvia-, tot recordant que s’hi compleixen totes les mesures de seguretat i aforaments per garantir la salut davant la Covid-19. 

Enguany l’Escoleta de Nadal ens oferirà tallers i activitats al voltant del mimetisme, les meravelloses “disfresses” de la natura, del 23 de desembre al 5 de gener. També, tot i que hem acomiadat les visites guiades de tardor, ara reprenem altres per a aquests dies en els quals abelleixen activitats per a tota la família i, a poder ser, a l’aire lliure. Amb el nostres Gabinet de Didàctica podreu apuntar-vos a les nostres passejades gratuïtes des del 26 de desembre al 5 de gener. Gaudeix d’un Jardí que acaba de donar la benvinguda a l’hivern.

Per últim, torna la nostra proposta Regala cursos perquè dintre de la teua llista de desitjos per qui més estimes o, fins i tot ,per a tu mateixa, hi haja espai per a propostes interessants, creatives i relacionades amb les plantes. Des del 18 de desembre podràs vindre al Botànic a adquirir les targetes regal vàlides per als cursos que hem preparat per als mesos de gener i febrer. Podràs triar entre tallers dedicats a la jardineria, la farmàcia natural, els sabons i la il·lustració de cactus i palmeres. Si vols sorprendre amb un detall que suposa una experiència, regala els nostres cursos aquest Nadal.

Des del Botànic et desitgem des de ja, un Bon i #VerdNadal

Archivada en: Jardí Botànic