Acuerdo para reclamar la extensión de contratos PIF a cuatro años

  • Gabinete de la Rectora
  • 28 junio de 2019
 
Moment de la reunió.
Moment de la reunió.

Aquest matí s’ha reunit un conjunt de representants de l’Assemblea de Personal Investigador en Formació (PIF) de la Universitat de València amb la rectora de la institució, el vicerector d’investigació i el gerent, atenent a la seua sol·licitud expressada en el dia d’ahir. Aquesta reunió s’afegeix a les reunions prèvies mantingudes amb organitzacions sindicals. Com a resultat d’aquesta trobada s’ha assolit un acord per reclamar a la Generalitat Valenciana l’extensió de contractes PIF a quatre anys.

El passat dimarts 25 de juny els vicerectors d’Organització Acadèmica i Professorat, Ernest Cano, i d’Investigació, Carlos Hermenegildo, el gerent de la Universitat, Juan Vicente Climent, i part de l’equip de la gerència mantingueren una reunió amb les seccions sindicals amb representació a la mesa negociadora de la UV per tal d’abordar la situació d’un col·lectiu del Personal Investigador en Formació (PIF) que es troba pròxim a esgotar el seu contracte de tres anys vinculat a la convocatòria ACIF de la Generalitat Valenciana.

Atès que aquesta situació és comuna a totes les universitats de la Comunitat Valenciana, tant públiques com privades, així com a centres d’investigació, es va acordar que, a iniciativa de la Universitat de València, i mitjançant la xarxa d’universitats valencianes en I+D, RUVID, es procedirà a sol·licitar a la Generalitat Valenciana la consideració d’ampliar aquests contractes a un quart any.

Ahir dijous 27 de juny membres d’aquesta Assemblea sol·licitaren una reunió amb la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, i convocaren un tancament a l’edifici del rectorat i una manifestació a les seues portes per a aquest mateix divendres 28 de juny.

Ha estat aquest divendres quan la rectora de la Universitat, junt al vicerector d’Investigació i el gerent s’han reunit amb representants de l’Assemblea per analitzar la seua situació i traslladar-los les accions realitzades fins el moment per la Universitat de València.

Com a resultat d’aquesta reunió s’ha assolit un acord per reclamar a la Generalitat Valenciana l’ampliació d’aquests contractes a quatre anys, en línia amb altres convocatòries públiques i de la pròpia Universitat de València.

El text íntegre de l’Acord es pot consultar en aquest enllaç: https://www.uv.es/rectorat/dossiers/documents/acord_PIF_juny_2019.pdf

Más información:

Archivada en: Investigació a la UV