El biotecnòleg Jesús Cosín, Premi Jove Investigador de la Societat Espanyola de Farmacologia

  • Parque Científico
  • 20 octubre de 2021
 
Jesús Cosín

Jesús Cosín Roger, investigador de la Unitat Mixta Hospital Dr. Peset-Facultat de Medicina (Universitat de València), ha estat guardonat amb el XXXVII Premi Jove Investigador de la Societat Espanyola de Farmacologia (SEF) pels seus mèrits en el camp de la biomedicina. Es tracta d’un reconeixement a científics menors de 35 anys i destacada trajectòria professional.

Graduat en Biotecnologia en 2010, màster en Biotecnologia Biomèdica i doctor en Biomedicina i Farmàcia, Jesús Cosín ha centrat la seua carrera en l’estudi dels mecanismes moleculars implicats en la Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII), tant en la Malaltia de Crohn com en la Colitis ulcerosa.

La carrera investigadora de Cosín transcorre entre Suïssa –University Hospital of Zurich, mitjançant contracte europeu competitiu finançat per l’European’s Crohn and Colitis Organisation (ECCO)– i València, havent-se incorporat al laboratori de la Unitat Mixta Hospitalària Dr. Peset-Facultat de Medicina de la Universitat de València després d’obtindre els contractes competitius Sara Borrell, Juan de la Cierva Incorporación i Miguel Servet.

Des de la seua adhesió a la Universitat de València ja FISABIO, treballa en la caracterització de la microbiota intestinal i els perfils metabòlics en pacients MII, a la recerca de possibles biomarcadors d’aquesta patologia de caràcter crònic que, a Espanya, afecta tres de cada mil persones.

Ha obtingut un total de 5 projectes competitius com a investigador principal –concedidos per l’Organització Europea de Crohn i Colitis, CIBERehd, Generalitat Valenciana, FISABIO i Polisabio–, ha signat un total de 33 articles o revisions en revistes d’alt impacte, compta amb la “Medalla García Blanco” de la Universitat de València i és professor associat a la Universitat Cardenal Herrera-CEU.

Com a investigador, forma part del Departament de Farmacologia Digestiva i Inflamatòria de la Universitat de València, està contractat per FISABIO i és membre del CIBEREHD.

La convocatòria del Premio Joven Investigador es du a terme anualment i es concedeix a membres de la SEF amb una edat igual o inferior a 35 anys amb una trajectòria científica rellevant. Aquest premi té una dotació de 1.200 € més l’import d’una Borsa de Viatge al Congrés de la SEF anual.

 

 

Archivada en: Ciencias Médicas