Concentraciones silenciosas en la Universitat, en rechazo de la violencia machista

 
Imatge de la concentració de hui
Imatge de la concentració de hui

La Universitat de València se ha sumado a las concentraciones silenciosas de tres minutos, el martes 11 de septiembre, convocadas por la Generalitat, en rechazo de la violencia machista, que costó vida a una mujer de Borriol. La Universitat invitó a la comunidad universitaria a concentrarse en las puertas de los edificios universitarios.

Las concentraciones tenían por objetivo rendir homenaje a todas las víctimas, apoyar a sus familias y expresar nuevamente la tolerancia cero de esta Universitat con la violencia machista.

Eva Bou, de 35 años, fue asesinada, presuntamente por su pareja, la semana anterior, pero su cadáver no fue encontrado hasta el pasado fin de semana.

La convocatoria de la Generalitat indica: “Hem tornat a patir un assassinat masclista al nostre territori. Per això, aquest Govern es manifestarà el dia 11 de setembre a les 12 hores, a la porta del Palau de la Generalitat, per tal de retre homenatge a la víctima i donar suport públic a la seua família; per a mostrar públicament la tolerància zero d'aquest Govern amb la violència masclista i per posar-nos simbòlicament i enèrgicament front a l’agressor.
Vos convidem a totes les persones de l’àmbit públic, per tal que ens feu costat en aquesta protesta silenciosa però contundent, manifestant-vos a les 12 hores a la porta del vostre lloc de treball, guardant 3 minuts de silenci. 3 minuts de silenci que servisquen per a fer-nos reflexionar sobre aquesta injustícia contra les dones que és estructural, social; i per això, hem de ser tots i totes companyes de lluita.

3 minuts de silenci que criden que les volem vives, ens volem vives. Un silenci que traspasse els murs del veïnat, de les famílies, de les amistats, dels pobles. Un crit que diga que no som còmplices de violència masclista, que no mirarem cap a un altre costat, que no estem del costat dels violents.
Han assassinat Eva, i nosaltres volem que el seu nom quede per sempre en la memòria d'un poble que no pensa consentir que torne a morir cap persona a mans del patriarcat, a mans d'homes que no entenen que no són els amos de les vides de les dones, ni de les seues filles i fills. Ho direm tant com siga necessari”.
 

Esta página web utiliza cookies propias y de terceros con fines técnicos, de análisis del tráfico y para facilitar la inserción de contenidos en redes sociales a petición del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Para más información consulte nuestrapolítica de cookies