La Nau acull la presentació d’un llibre sobre la figura d’Ovidi Montllor

  • 13 enero de 2017
 
La Nau acull la presentació d’un llibre sobre la figura d’Ovidi Montllor

Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura comença la programació d’enguany amb la presentació del llibre 'Ovidi Montllor. La paraula tendra i compromesa (1942-1995)' (Ed. Saó). La presentació del llibre se celebra aquests dilluns, 16 de gener, al Centre Cultural La Nau. En l’acte, hi intervindran l’editor Emili J. Marín i els músics Paco Muñoz i Rafa Xambó, que també han col·laborat en el llibre.

El llibre s’estructura en tres parts. La primera se centra a Alcoi, perquè és el poble on va nàixer l’Ovidi, encara que era “un alcoià atípic”, com apunta en el pròleg Emili J. Marín, ja que hi havia algunes tradicions, com la dels Moros i Cristians, que no compartia. Amb tot, en les cançons d’Ovidi hi són presents tant les situacions com els personatges d’Alcoi.

La segona part del llibre tracta del personatge: de la seua infantesa, de la seua família, de la marxa a Barcelona, de les dones que van formar part de la seua vida, de la seua implicació al teatre o al cinema més enllà de la música, dels seus recitals a l’Olympia de París, i de la malaltia que va posar fi a la seua vida. També s’hi analitzen les seues cançons, hi ha reflexions sobre la seua poesia…

La tercera part del llibre tracta de determinar l’aspecte que més ha definit l’Ovidi, la cançó, i d’explicar la seua presència en la Nova Cançó valenciana actual a través dels textos de l’escriptora i periodista Isabel-Clara Simó, del músic i sociòleg Rafa Xambó, del cantant Vicent Torrent i de l’editor mateix.

Editat per Emili J. Marín, el llibre inclou textos dels músics Paco Múñoz i Toti Soler, com a amics de l’Ovidi, de l’escriptor Alfons Cervera, del crític de cinema José Luis Barrera i de María Ricós.

L’homenatge a l’Ovidi acaba amb un apèndix dels treballs artístics realitzats pel cantant alcoià (discografia, cinema, televisió, teatre, llibres, muntatges poètics…), la cronologia de la seua vida i un annex amb les fotografies de la seua vida.