Prop de dinou mil persones visiten la Universitat

  • Servicio de Información y Dinamización - Blasco Ibáñez
  • 18 febrero de 2019
 

Del 19 al 22 de febrer, la Universitat de València acull els preuniversitaris que volen conèixer l’oferta de graus i les seues instal·lacions. La novetat d’aquesta vigèsima tercera edició és que les 18.732 persones inscrites es repartiran al llarg de quatre dies (els darrers anys eren tres els dies que s’oferien), fet que permet ordenar millor l'afluència i fer més còmode aquest primer contacte amb la institució.

Com cada edició, els estudiants, que enguany provenen de 317 centres d’ensenyament secundari, visiten la facultat i el campus que prèviament han triat acompanyats del seu professorat i dels orientadors. Durant la passejada, 333 mentors universitaris, que s’han format en el programa de mentoria Entreiguals, els fan de guia i responen de primera mà els dubtes més quotidians que els plantegen els visitants. Al seu torn, els equips deganals dels centres de la Universitat han involucrat el seu personal, tant professorat com personal d’administració i serveis, i ofereixen una xerrada informativa alhora que mostren laboratoris, aules i llocs comuns d’interés per als joves que s’hi acosten.

El Programa Conèixer és una acció coordinada pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) que compta amb la participació dels 18 centres universitaris a més d’altres serveis de la Universitat de València com ara les biblioteques, els centres d’autoaprenentatge, els campus d’esports, etc. El Sedi és l’encarregat de l’edició de la "Guia de graus i accés" –amb els plans d’estudi de la Universitat, notes de tall, ponderacions, etc.– que cada centre reparteix als nouvinguts. L’alumnat que ens visita prové majoritàriament d’instituts i centres de formació professional valencians, però també hi participa estudiantat de les comarques de Castelló, d’Alacant i d’altres indrets com les Canàries, Castella-La Manxa o Les Illes.

Más información:

Archivada en: Estudis