Publicacions de la Universitat, a l’Alguer (Sardenya) en una trobada amb editors sards

  • 21 julio de 2017
 
Associació d’Editors Sards (AES)

Del 20 al 23 de juliol se celebren a l’Alguer dos esdeveniments relacionats amb el món del llibre, organitzats per l’Associació d’Editors Sards (AES): 'Lo Quarter del Llibre' i 'Liber Liber', dues iniciatives importants per a la promoció del llibre i la lectura. Fins allí s’ha desplaçat una delegació de l’Associació d’Editors del País València, en la qual es troba Maite Simon, editora de Publicacions de la Universitat de València.

'Lo Quarter del Llibre' té aquests dies a l’Alguer una etapa del circuit dedicada a la identitat, la diversitat cultural, la llengua i l’imaginari de l’illa promogut pel departament de Cultura. La iniciativa es complementa amb presentacions de novetats editorials, tallers, representació artística i gastronòmica, i servirà com a marc a l’exposició de llibres de les empreses editores sardes.

'Liber Liber' és un projecte internacional dissenyat per l’Associació d’Editors
Sards com a part del programa unificat 2014-2020, l’objectiu del qual és fomentar la internacionalització i la competitivitat de les editorials independents de Sardenya i la promoció de la cultura i la llengua de l’illa entre els països de la UE. És un projecte paral·lel al que està duent a terme l’Associació d’Editors del País Valencià, Literary Market Europa Creativa, en el qual s’ha implicat Publicacions de la Universitat de València per aprofundir en el foment de la internacionalització del fons editorial de la Universitat i arran del qual representants de l’editorial han mantingut encontres a Vilnius i Torí.

El Museu Arqueològic de L’Alguer és el lloc on es duran a terme les taules tècniques dedicades a la negociació internacional entre els agents locals i estrangers amb la intenció d’establir contactes i intercanvis professionals entre les editorials de Sardenya i les estrangeres.