Tres estudiants guanyen a Torí un concurs internacional d’Emprenedoria

  • 31 julio de 2017
 
Tres estudiants guanyen a Torí un concurs internacional d’Emprenedoria

Tres estudiants de la Universitat de València han guanyat el concurs d’Emprenedoria i Innovació en Europa organitzat per l’European Innovation Academy i celebrat a Torí. Els tres alumnes pertanyen a un dels deu equips que han aconseguit el primer premi. Un dels projectes guanyadors estava liderat per un dels alumnes de la Universitat. En total han participat en la convocatòria sis alumnes de la institució acadèmica i tots han quedat en destacades posicions ja que tots han arribat a la final.

Els sis estudiants seleccionats per a representar a la Univeristat de València, Carmen Carceller Zazo, Elena Carceller Zazo, Andrés Evencio Izquierdo Riveras, Cristina Salmerón Jara, Joserra Escorihuela y Belén Barbé Abarca han aconseguit una destacada participació en els seus equips ja que han arribat tots a la final del concurs. 

Cal destacar que, entre els 10 projectes guanyadors del concurs, figuren Kumpa (http://kumpa.co/) en el qual participava l’estudianta Belén Barbé Abarca i el projecte desenvolupat durant la fase de formació celebrada en la Universitat de València Work&Go (https://www.facebook.com/WorknGoApp/), liderat per l’alumne de la Universitat Andrés Evencio Izquierdo Riveras. 

Addicionalment, el jurat va fer una menció especial durant la final al projecte  www.roadside-rescue.com en el qual participava l’estudianta Elena Carceller.

El premi inclou un nombre d’hores de mentoria per a desenvolupar les idees guanyadores a càrrec del staff acadèmic de l’European Innovate Academy.

Més informació: http://www.uv.es/socinnolab/.

En l’edició d’enguany han participat en aquest concurs més de 400 estudiants procedents de prestigioses universitats nord americanes com ara la Berkeley o Stanford i europees com l’Imperial College o l’Aalto Universty. Dels 100 equips que van estar participant, 40 van passar a la semifinal i en 4 d'ells hi havia estudiants de la Universitat de València. En aquesta fase, cada equip tenia l'oportunitat de parlar amb 12 inversors diferents i convèncer-los, mitjançant un pitch que portaven preparant des de feia dies, que la seua idea era la més rendible i viable. 

Després d’aquesta fase, 10 equips van ser seleccionats per a arribar a la final, dues d'aquests comptaven amb estudiants de la Universitat de València. D'aquesta manera, els estudiants van tindre l'oportunitat de presentar el seu negoci davant de tots els estudiants del European Innovation Academy, inversors, mentors i altres persones que han format part d'aquest concurs d’emprenedoria.

La participació dels estudiants de la Universitat de València ha sigut possible gràcies a una convocatòria dels vicerectorats d’Estudis i Política Lingüística  i d’Internacionalització i Cooperació que els ha permés participar en el programa de formació ‘Waving Ideas’ que es coordina des de SocInnoLAB (http://www.uv.es/socinnolab/), el living lab d’innovació social de la Universitat de València que gestiona l’Oficina de Polítiques per a l’Excel·lència [OPEX] http://www.uv.es/opex/.

L’objecte de la convocatòria era posar en marxa l’activitat extracurricular de formació en innovació ‘Waving Ideas’, i una competició interna per a seleccionar els sis estudiants que han representat a la Universitat de València al campus internacional ‘Entrepreneurship and Innovation in Europe: a Berkeley Startup Bootcamp’ que s’ha celebrat a Torí del 9 al 28 de juliol.

El 26 de juliol de 2016, la Universitat de València va signar un acord de col·laboració amb el Centre per al Emprenedoria i la Tecnologia (SCET) de l’Escola d’Enginyeria de la University of California at Berkeley. Aquest acord fixa un marc de col·laboració estable, 3 anys amb possibilitat de pròrroga per participar en el programa ‘Global Innovation Collider Campus’ que, entre d’altres, permet als estudiants de la Universitat de València participar al campus internacional ‘Entrepreneurship and Innovation in Europe: a Berkeley Startup Bootcamp’ que organitza l’European Innovation Academy.