La Universitat acull la preestrena a Espanya del documental ‘Tested’ amb presència del seu director

  • 21 septiembre de 2016
 
Façana de la facultat de filosofia i Ciències de l'educació

La Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació acull aquest dijous a les 10:30 hores el passe del documental ‘Tested’. Aquesta és la primera vegada que la pel·lícula es projecta a Espanya i el seu director Curtis Chin estarà en la Universitat per a participar en un col·loqui posterior. El film mostra la diferencia d’oportunitats per a les persones de diferents cultures als Estats Units i la seua lluita per a entrar en una escola pública d’elit.

Per a documentar-ho el director segueix una dotzena d’estudiants de diverses races, cultures i nivell socioeconòmic en el 8é curs, tots ells lluiten per una plaça en una escola pública d’elit. L’obra mostra com la diferencia d’oportunitats per a aquestes persones en els Estats Units segueix sent extrema. Segons el documental en cap part del món açò és més evident que en les millors escoles publiques d’aquest país. A Nova York, on els negres i els hispans constitueixen el 70% de la població en edat escolar, representen menys del 5% en les escoles secundàries públiques d’elit de la ciutat. En ‘Tested’ es poden escolar veus de l’alumnat, el professorat i altres agents socials davant la repercussió que els tests que se’ls realitza els marca la vida.

L’acte serà en l’Aula Magna del centre. La proposta està dirigida tant a a l’alumnat com al professorat i al personal d’administració i serveis, així com a persones vinculades amb organitzacions, centres educatius i al públic en general.