La Universitat celebra la I Jornada de Càtedres amb l’experiència de 23 anys de treball conjunt

  • 4 noviembre de 2016
 
I Jornada de Càtedres

El Jardí Botànic acull aquest divendres la I Jornada de càtedres de la Universitat, amb el lema ’23 anys junts’. La trobada començarà a les 9:30 hores amb la participació del rector Esteban Morcillo; la directora general d’Universitats, Investigació i ciència, Josefina Bueno; i el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao. L’objectiu de l’encontre és crear ponts i establir actuacions conjuntes entre les institucions públiques i les càtedres, cosa que la Universitat realitza des de fa 23 anys però que ara cobra una major rellevància donada la situació econòmica actual.

La conferència inaugural de la jornada serà impartida per Ismael Pantaleón i tractarà sobre ‘La creació d’equips creatius d’alt rendiment entre universitat-empresa’. A continuació hi haurà unes sessions de debat que moderarà el vicerector Guillermo Palao. La primera tractarà sobre les bones pràctiques i la creació d’equips per a innovar a través de les càtedres universitàries. La segona, sobre el present i el futur de les aliances universitat empresa a través de les càtedres universitàries. En aquestes sessions participaran responsables de diferents empreses i càtedres, així com la secretària autonòmica de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Zulima Pérez; i el secretari autonòmic de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira. Clausuraran les jornades Guillermo Palao i Josep Vicent Boira.

El vicerectorat d'internacionalització i cooperació planteja aquesta jornada des d'una doble perspectiva. Reconéixer el treball de col·laboració d'empreses i institucions amb la Universtat durant els 23 anys de trajectòria del programa de Càtedres Institucionals i d'empresa.  Aquesta jornada pretén també donar a conéixer sota el lema ‘Col·laborant creixem junts”, la nova estratègia institucional del programa de Càtedres Universitàries amb la finalitat de contribuir a acostar la Universitat a les demandes i necessitats de les empreses i institucions valencianes.

23 anys junts

Les Càtedres Institucionals i d'empresa de la Universitat de València van ser creades en 1993 com a instruments per a canalitzar les col·laboracions amb entitats, institucions, empreses, organitzacions i particulars. Aquestes càtedres de la Universitat es configuren com a instruments de col·laboració de la Universitat de València amb empreses i institucions externes, tant públiques com a privades.

Per les seues característiques estructurals les Càtedres de la Universitat permeten aconseguir una col·laboració acadèmica estable i d'ampli espectre que abasta una o més àrees de coneixement i estén les seues activitats a tots els àmbits d'activitat universitària: la docència, la investigació, la innovació i la transferència de coneixement i tecnologia, així com la difusió cultural i de la ciència.

Aquesta estratègia conjunta es fonamenta en les finalitats arreplegades en els Estatuts de la Universitat de València i en el compliment, per part de les institucions, entitats, organitzacions i de les empreses de les seues finalitats fundacionals i dels principals eixos d'acció en matèria de responsabilitat social corporativa.

En els últims anys hi ha hagut un creixement del nombre de Càtedres de la Universitat. L'experiència acumulada aconsella l'aprovació d'una norma que regule la seua creació i funcionament, les atribucions dels seus òrgans de direcció i els procediments de gestió.

El programa es pot consultar ací.