La Universitat de València oferirà 107 màsters oficials per al curs 2016/2017

  • 26 abril de 2016
 

El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat aquest dimarts l’oferta de màsters oficials per al curs 2016/2017, que se situa en els 107 títols de totes les àrees de coneixement. L’oferta s’ha ampliat en sis màsters oficials nous, alguns dels quals es consideren estratègics per a la institució acadèmica. També s’han conegut els comptes de la Universitat de l’any 2015.

El vicerector d’Estudis de Postgrau, Rafael Crespo, ha explicat l’oferta de màsters oficials, i ha destacat la bona resposta que cada curs rep per part dels estudiants. A banda dels màsters inclosos en l’oferta anterior, s’incorporen dos màsters vinculats a la Facultat de Dret: Dret Constitucional, i Garanties Penals i Delictes Socioeconòmics. També un títol de l’ETSE (Ciència de Dades), un d’Infermeria (Infermeria Oncològica), un de Fisioteràpia (Recuperació Funcional), i un de Química.

Comptes consistents

El gerent, Joan Oltra, ha presentat la liquidació de comptes de la institució corresponent a l’any 2015, que ara haurà de ser aprovada pel Consell Social. D’acord amb el gerent, els comptes són “fiables i consistents”. Una afirmació basada en el fet que la Universitat “deu ara menys diners que l’anterior, i també li deuen menys quantitats” que en 2014. Tanmateix, Joan Oltra ha afirmat que la institució continua la seua política d’austeritat, en un context general de feblesa econòmica. Com a exemple, ha explicat que la Universitat ha consumit en 2015 els mateixos quilovats d’energia elèctrica que en 2014.  

En el pressupost d’ingressos, els drets reconeguts el 2015 pugen a 366.854.001 euros. Aquest import representa un grau d’execució del 101,2%, en relació amb el pressupost definitiu de 362.447.051 euros, sense considerar el romanent de tresoreria incorporat de l’any anterior. En el capítol de taxes, preus públics i altres ingressos, els drets reconeguts pugen a 83.707.648 euros, xifra que representa un grau d’execució del 104,5%. I en transferències corrents, els drets reconeguts pugen a 243.852.441,88 euros. Aquest és el capítol d’ingressos més important, atès que representa el 66,0% del total de drets reconeguts en l’exercici, amb un grau d’execució del 99,6%.

La font principal de finançament de la Universitat és la subvenció nominativa de la Generalitat Valenciana. Aquesta s’hauria de determinar per l’aplicació de l’acord de 24 de setembre de 2010 del Consell de Govern Valencià, pel qual s’aprovava un nou Pla de Finançament del Sistema Universitari Públic Valencià per al període 2010-2017. La Llei de pressuposts de la Generalitat Valenciana per al 2015 va incloure una subvenció corrent de 225.871 milers d’euros, i a més a més, una subvenció per al pagament dels 44 dies de la paga extra de desembre del 2012, que va ser abonada en gener de 2015, per import de 2.376 milers d’euros. En octubre, la Generalitat va aprovar una modificació pressupostària i va concedir a la Universitat de València altra subvenció per a pagar la segona part de la paga extra de desembre de 2012, i va reconèixer un import de 2.592 milers d’euros. En total, les subvencions per al pagament de part de la paga extra del 2012, sumen en 2015 un import de 4.968.046 euros.

Junta del Centre de Idiomes

Prèviament al Consell de Govern s’ha celebrat la Junta General del Centre d’Idiomes de la Universitat, del qual la institució acadèmica és soci únic. Tant el gerent, Joan Oltra, com el director del centre, José Martínez Luciano, han destacat l’estabilitat pressupostària i de matrícula durant l’any 2015. Actualment hi ha matriculats 3.139 alumnes en els diferents cursos que s’ofereixen, i els comptes presenten un saldo positiu d’uns 250.000 euros, en la línia dels  anys anteriors. Oltra i Martínez han coincidit que hi ha possibilitats de creixement del centre, però sempre condicionat a l’entrada en funcionament del nou edifici del carrer del Serpis.

La Junta ha nomenat dos nous membres de la Junta. Es tracta del delegat per a Estudiants, Jordi Caparrós, i el degà d’Econòmiques, José Manual Pastor.

Condol institucional

En el seu informe, el rector ha expressat el condol institucional per la mort de persones de la comunitat universitària. Es tracta de Natividad Macián Sánchez, catedràtica jubilada de Filosofia, de la Facultat de Magisteri; Marina Zaragozá Pérez, professora jubilada del Departament de Filologia Catalana; i Luis Alfaro Martínez,  professor de la Facultat de Medicina i Odontologia