La UV fa un primer lliurament de material a la Generalitat: 100.000 guants, 10.000 mascaretes i 2.400 bates quirúrgiques d’un sol ús

  • Gabinete de la Rectora
  • 18 marzo de 2020
 
Instantània de la càrrega de material per a la seua donació a la Generalitat davant el Coronavirus COVID-19
Instantània de la càrrega de material per a la seua donació a la Generalitat davant el Coronavirus COVID-19

La vesprada del dimarts 17 de març la Universitat de València va fer un primer lliurament de material a la Generalitat Valenciana per combatre la pandèmia per COVID-19. Els recursos aportats procedeixen de la Fundació Lluís Alcanyís, que gestiona la xarxa de Clíniques de la Universitat de València.

La Universitat de València, per tal de contribuir al funcionament del Sistema Públic de Salut en aquesta situació d’alarma sanitària, ha estat, des del primer moment de la crisi, a la disposició de la Generalitat Valenciana.

Així, abans de la mateixa publicació del Reial Decret de declaració de l’estat d’alarma, la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, ja s’havia adreçat al President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per posar a la seua disposició edificis, aparcaments, instal·lacions i equipaments de la Universitat (es pot consultar aquesta informació a UVNotícies seguint aquest enllaç: http://links.uv.es/8u6Qt6k).

A més, el dilluns 16 de març, en compliment de la disposició del BOE del diumenge dia 15 (http://links.uv.es/fnyU85e), que ordenava la informació al Ministeri de Sanitat de proporcionar informació sobre determinats productes, va remetre al Ministeri de Sanitat les disponibilitats a diferents estructures universitàries, incloent les Clíniques de la Universitat de València gestionades per la Fundació Lluís Alcanyís: 219.000 guants de nitril, més de 17.000 mascaretes, 3.285 bates i 317 litres d’alcohols sanitaris (la noticia completa, a UVNotícies, és accesible ací: http://links.uv.es/njAQfg9).

La vesprada del dimarts 17 de març, i a petició de la Generalitat Valenciana, la Universitat de València, el vicerector d’Investigació, professor Carlos Hermenegildo, com a coordinador de la gestió d’aquest dispositiu, i el director de la Fundació Lluís Alcanyís, professor José Manuel Almerich, lliuraren, entre altres materials, un total de 100.000 guants, 10.000 mascaretes i 2.400 bates quirúrgiques d’un sol ús que procediren dels magatzems de la Fundació Lluís Alcanyís. Aquesta Fundació, que forma part del sector públic institucional de la Universitat de València, és l’estructura que gestiona les Clíniques de la Universitat.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicentra Mestre, ha destacat l’esforç i la cooperació dels centres, instituts, serveis i fundacions de la Universitat per poder reunir ràpidament tot el material.

Per la seua banda, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, s’ha adreçat a la rectora per agrair la col·laboració i aportació de la Universitat de València en aquest moment de crisi sanitària.