University of Valencia logo Logo University of  Valencia Logo del portal

Logotip forthem amb mapa europeu

L’aliança europea FORTHEM, de la qual forma part la Universitat de València, ha llançat una convocatòria per finançar projectes de compromís cívic, voluntariat, solidaritat i participació ciutadana promoguts per grups d’estudiants de les universitats membres de l’aliança.

Els projectes han d’estar connectats amb activitats vinculades al voluntariat i la implantació de l’agenda 2030. Especialment, pel que fa a migracions, reducció de les desigualtats entre països de la UE, canvi climàtic, bretxa digital, pau i justícia, educació, ciutadania global i drets humans. Entre altres aspectes, la implicació d’una ONG en la proposta serà valorada de manera positiva.

En aquesta primera convocatòria se seleccionaran 8 projectes que s’hauran de desenvolupar entre el 15 de novembre de 2020 i el 14 de maig de 2021. A més del finançament a càrrec de FORTHEM, la Universitat de València aportarà un complement per als projectes en què hi haja estudiantat de la Universitat implicat.

Com us avançàrem fa uns mesos, poden participar grups d’un mínim de 3 estudiants de la Universitat de València junt a estudiants d’associacions d’almenys dos universitats més de l’aliança. Amb l’objectiu de facilitar el contacte entre estudiantats de diferents universitats, hi ha disponible un llistat d’associacions. Per ser inclòs en aquest llistat i poder participar en la convocatòria, cal contactar amb el Sedi, escrivint a participa@uv.es, mentre estiga obert el termini de sol·licitud.

FORTHEM és una aliança de 7 universitats europees, emmarcada en una nova acció estratègica del programa Erasmus+, que pretén desenvolupar el concepte de ciutadania europea dins de la diversitat, la multiculturalitat i el multilingüisme amb la finalitat de constituir una universitat transnacional mitjançant el foment dels vincles entre els membres del consorci. La Universitat de València en forma part junt a la Universitat Johannes Gutenberg de Magúncia (Alemanya), la Universitat de la Borgonya (França), la Universitat d’Opole (Polònia), la Universitat de Jyväskylä (Finlàndia), la Universitat de Letònia (Letònia) i la Universitat de Palerm (Itàlia).