University of Valencia logo Logo University of  Valencia Logo del portal

Alumnes promocionant la donació de sang

S'ha ampliat fins al dijous, 3 de febrer, el termini per a inscriure's com a promotor/a en la Setmana de promoció de la donació de sang a la Universitat de València. Aquesta iniciativa, sota el lema “Una donació, tres vides”, té l’objectiu de promoure la donació de sang entre la comunitat universitària. La Setmana de promoció tindrà lloc del 21 al 25 de febrer i l’estudiantat promotor serà l’encarregat de donar a conèixer la  importància d’aquest gest que no comporta cap risc i que pot salvar la vida de moltes persones.

L’estudiantat promotor participarà en una jornada formativa, de 5 hores de durada, el 7 de febrer, que el capacitarà per conèixer el funcionament de la donació de sang i resoldre els dubtes que puguen plantejar els potencials donants. Del 21 al 25 de febrer, farà tasques de promoció als punts d’informació que s’instal·laran als campus i, finalment, haurà de col·laborar el dia de la donació del seu campus durant un torn de 2,5 h.

La inscripció és gratuïta, les places són limitades i s’adjudicaran seguint l’ordre rigorós d’inscripció per campus. L’estudiantat que complete satisfactòriament  les tres fases de l’activitat (formació, setmana de promoció i col·laboració el dia de la donació), obtindrà 1 crèdit ECTS.

Cal recordar que, fora d’aquesta acció promocional, durant tot l’any el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana visita els diferents campus de la Universitat de València en diferents moments del curs per facilitar la donació de sang per part de la comunitat universitària.