Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El Programa Contexto té com a objectiu prioritari el col·laborar en la construcció d'una societat lliure de violència, desenvolupant i implementant ferramentes que permeten establir relacions de parella saludables, basades en el respecte i el bon tracte
La Universitat de València presenta la sisena edició de la Universitat d´Hivern d´Ontinyent (UHO), fruit de l’estreta col·laboració entre l’Ajuntament d´Ontinyent, Caixa Ontinyent i la Fundació Campus Ontinyent.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i el M. I. Ajuntament de Carcaixent, organitzen la jornada “Reptes i oportunitats després d'un incendi forestal”, dirigida tant a representants de corporacions municipals, com totes les persones interessades en, i/o afectades per, els incendis forestals.
Al llarg de les jornades, que es desenvoluparan en quatre de les emblemàtiques localitats del territori valencià, es presentaran i discutiran, per part de reconeguts especialistes universitaris, diversos enfocaments que s’entrecreuen amb la finalitat d’explorar criteris i possibilitats per a un nou desenvolupament local basat en la identitat dels llocs.
La Jornada està concebuda com una trobada per a la sensibilització i la participació. Es pretén fomentar els valors del paisatge de manera participada i al mateix temps compartir coneixement col·lectiu, amb el propòsit de millorar la nostra comprensió sobre la concepció ciutadana del paisatge: el mapa mental ciutadà del paisatge.
Aquesta actuació está organitzada per l’Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València en el marc del Conveni de Col·laboració subscrit per ambdues entitats en 2016 per al foment de la recerca i la innovació en el sector turístic valencià.
En aquests seminaris, organitzats pel Vicerectorat de Participació i Projecció territorial de la Universitat de València amb la col·laboració de Caixa Popular, abordarem l'Economia social i com podem utilitzar-la per a incrementar el benestar local.
Aquesta jornada, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, està oberta a agents del paisatge (polítics, tècnics, agrupacions i particulars interessats en els problemes territorials…), estudiants i públic en general. Sens dubte, pretén ser l'avantsala d'un ambiciós programa de treball on el paisatge passe a ser una qüestió de tots.
Jornades destinades al públic en general, estudiants, tècnics, experts, acadèmics i responsables de la presa de decisions, amb la finalitat de donar a conèixer millor l'espai metropolità valencià, a través d'un ajustat diagnòstic i la presentació dels plans d'acció previstos; tant el PAT de protecció de l'Horta com el futur PAT Metropolità
La Càtedra de Protecció Ciutadana i Policia Local de València naix de la voluntat de la Universitat de València i de la Fundació de la Policia Local de València per dur a terme activitats culturals, de formació, recerca i divulgació científica, orientades a aprofundir en el coneixement i difusió de tots els aspectes relacionats amb la Protecció Ciutadana en la capital.
El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l'àrea de Benestar Social i Educació de la Diputació de València han organitzat el programa “Benestar, Formació, Territori”, conformat per un cicle de quinze jornades formatives que es realitzen per la provincia de València.
Les jornades, organitzades per la Universitat de València en col·laboració amb la Diputació de València i tenen per objecte promoure la conscienciació en matèria de transparència, participació i rendició de comptes en l’àmbit local de càrrecs electes, personal tècnic municipal amb competència en transparència i/o govern obert, ciutadania i societat civil
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l’Ajuntament de la Font de la Figuera, organitzen aquesta jornada, adreçada a docents, pares de família i públic en general, on es pretén debatre sobre la gestió de les emocions com a via per a prosperar en la vida.
“L’ECONOMIA COMARCAL: ENTRE LA CONTINUITAT I EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE”
La Universitat de València presenta la cinquena edició de la Universitat d'Hivern d'Ontinyent (UHO), fruit de l'estreta col·laboració entre l'ajuntament d'Ontinyent, Caixa Ontinyent, la fundació Campus Ontinyent i l'ADEIT.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l'Ajuntament d'Enguera, organitza la quarta edició de la Universitat de la Tardor a la capital de la Canal de Navarrés, centrada en aquesta ocasió en "El desenvolupament territorial al medi rural. Recursos i xarxes".
Les jornades, que se celebraran en una desena d'ajuntaments de la Comunitat Valenciana, tenen per objecte formar a alcaldes, regidors de turisme i promoció econòmica, així com a tècnics municipals en matèries relacionades amb aquest sector econòmic.
És l'Empresa social una bona alternativa d'autoocupació? Aquest curs parteix de la base que sí ho és, i que a més és una bona opció per al territori. No només genera ocupació, sino que es tracta d'ocupació de qualitat i dirigit a millorar el benestar social del municipi on se situa, coincidint amb les finalitats d'interès general que mouen als Municipis.
En el seminari, organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, amb la col·laboració de Caixa Popular, s'analitzaran els beneficis que aporta l'ús d'empreses socials perquè els ajuntaments desenvolupen les seues polítiques, i també les distintes fórmules que estos poden utilitzar per a la gestió directa o indirecta de serveis locals per Empreses Socials, incentivar l'auto- ocupació o afavorir la inserció sociolaboral.
La Universitat de València, de la mateixa manera que va esdevenir en les eleccions europees de 2014, ha organitzat novament unes jornades que tenen per motiu l'anàlisi de l'escenari actual, així com la discussió, la reflexió i la definició de propostes que tenen per objecte el desenvolupament territorial valencià.
En les últimes dècades s'ha anat desenrotllant un moviment (de dimensió internacional) que impulsa un espai específic denominat Economia Social. Per esta s'entén una visió i una pràctica que reivindica l'economia en les seues diferents facetes (producció, finançament, comerç i consum) com a mitjà -i no com a fi- al servici del desenrotllament personal i comunitari.
En les últimes dècades s'ha anat desenvolupant un moviment (de dimensió internacional) que impulsa un espai específic denominat Economia Social. Per aquesta s'entén una visió i una pràctica que reivindica l'economia en les seues diferents facetes (producció, finançament, comerç i consum) com a mitjà –i no com a fi– al servei del desenvolupament personal i comunitari.
És una realitat que les nostres societats estan patint una mutació estructural. La presència de les noves tecnologies de la informació i la comunicació ha provocat el que pot denominar-se una revolució en l'economia, la política, la societat i la cultura, transformant-se radicalment les formes de produir riquesa, d'interactuar socialment i fer circular el coneixement.
En les últimes dècades s'ha anat desenrotllant un moviment (de dimensió internacional) que impulsa un espai específic denominat Economia Social. Per esta s'entén una visió i una pràctica que reivindica l'economia en les seues diferents facetes (producció, finançament, comerç i consum) com a mitjà -i no com a fi- al servici del desenrotllament personal i comunitari.