Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Exposició "Càtedra PROTECPOL Policia Local-Universitat de València"

Els onze panells de la mostra, confeccionada per la unitat de suport al Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb la Càtedra de Protecció Ciutadana-Policia Local de València, es divideixen en dos blocs:

D'una part s'explica què és una Càtedra Institucional i quines labors desenvolupen tant la Càtedra com els diferents Instituts de Recerca de la Universitat en relació amb les competències pròpies de la Policia Local; i, en conseqüència, de quina manera es pot col·laborar amb l'Ajuntament i la prestació del servei de Protecció Ciutadana. Així, es disposa d'un panell dedicat a aquesta Càtedra i uns altres per als instituts més representatius: INTRAS, Criminologia i Ciències Penals, Polibienestar i Robòtica; sense oblidar que existeixen més grups de recerca de la Universitat de València que poden prestar col·laboració en aquesta activitat.

D'altra banda, s'efectua un recorregut per la història i els serveis que presta la Policia Local de València. Des dels seus inicis, on s'aborda la creació del Cos de la Guàrdia Municipal en 1870 fins al moment actual, en què es compta amb una Policia Local composta per uns 1.600 professionals al servei del ciutadà/a, amb una organització i distribució de funcions pròpia d'una ciutat moderna i avançada. En la mostra es fa un repàs pels moments claus en l'evolució de les funcions de la Policia, es plasma com s'ha anat reorganitzant el cos amb la finalitat d'atendre a les diferents necessitats que li competeixen o es tracta la funció de la Policia de proximitat, que resulta essencial per a mantenir la tranquil·litat en els barris.

 
DATA MUNICIPI LLOC
15 de febrer a 28 de febrer de 2016 València

Saló de Cristall de l'Ajuntament de València

1 de març al 21 de març de 2016 València

Centre Municipal de Joventut de Ciutat Vella

22 de març al 4 d'abril de 2016 València

Centre Municipal de Joventut de Russafa

5 d'abril a 25 d'abril de 2016 València Centre Municipal Social Senabre
26 d'abril a 8 de maig de 2016 València

Centre Municipal de Servicis Socials Olivereta

9 de maig a 1 de juny de 2016 València

Centre Municipal de Joventut de Campanar

 

 

Data: De 6 de de febrer de 2017 a 1 de de desembre de 2017.

Lloc de realització Ciutat de València.

Organitza Cátedra de Protección Ciudadana-Policía Local de Valencia (PROTECPOL). Vicerectorat de Participació i projecció Territorial. Fundació de la Policia Local de València. Ajuntament de València..

Imatges: