Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

 

 

 

2a
edició

UNIVERSITAT D'HIVERN DE COFRENTES

 

LONGEVITAT I BENESTAR EN EL MEDI RURAL

Qualitat de vida i futur

25 de Març de 2021

Sala d'Actes de l'Ajuntament de Cofrentes

Plaça d'Espanya, 9

46625 Cofrentes

PRESENTACIÓ

Amb el lema “Longevitat i benestar en el medi rural. Qualitat de vida i futur”, la Universitat de València (UV) presenta la 2a edició de la Universitat d'Hivern de Cofrentes (UNICO), fruit de l'estreta col·laboració entre la UV i la Diputació de València, Caixa Popular i l'Ajuntament de Cofrentes.

A pesar que les circumstàncies sanitàries d'aquest últim any dificulten moltes de les activitats de la ciutadania i de les institucions, la voluntat de totes les persones implicades ha permés abordar amb renovades forces i il·lusions el compromís d'aquesta UNICO 2021. Per això, es podrà participar en aquesta edició tant de manera presencial com a distància (online).

La creixent longevitat de la població és un repte per a les persones, les famílies i les institucions, i afrontar-lo en el medi rural constitueix un desafiament addicional però, al mateix temps, permet evidenciar les possibilitats d'aconseguir una qualitat de vida òptima al llarg de la vida i posar en valor les característiques peculiars d'un territori privilegiat.

La UNICO és un lloc singular de trobada de docents, investigadors, estudiants de Secundària i de cicles formatius o universitaris, agents socials, treballadors públics, jubilats, aturats, i ciutadans i ciutadanes de Cofrentes i del seu entorn pròxim el dia 25 de març de 2021. En aquesta jornada s'abordaran diverses qüestions rellevants i d'actualitat en l'àmbit del benestar, a nivell individual i social, en el medi rural.

La UNICO és una iniciativa de caràcter divulgatiu, oberta al públic en general, que pretén aproximar a Cofrentes i la seua comarca a la universitat com a mitjà per a afrontar els principals reptes del segle XXI, i que compta amb la participació de divers professorat de la UV (Departaments de Bromatologia i Nutrició, Didàctica i Organització Escolar, Sociologia, Geografia, etc.) així com amb la d'especialistes locals que, en conjunt, aportaran una visió àmplia del benestar i la salut al llarg de la vida en el context de Cofrentes i el seu entorn.

La inscripció és gratuïta, a causa del caràcter públic de la Universitat de València i a la participació de la Diputació de València i Caixa Popular. Les persones interessades podran matricular-se per a obtindre un certificat d'assistència.

La docència, la investigació i la transferència de coneixement són els pilars fonamentals de les institucions universitàries. En aquest sentit, la UV, fidel al seu compromís amb el territori i la societat local valenciana impulsa aquesta acció acadèmica que es consolida a Cofrentes i a la Vall de Cofrentes-Ayora.

 

 

PROGRAMA

10:00h: Inauguració de la jornada

- Salvador Honrubia Mora

Alcalde de Cofrentes

- Jorge Hermosilla Pla

Vicerector de Projección Territorial i Societat. Universitat de València

- Esperanza Navarro Pardo

Coordinadora de la Universitat d'Hivern de Cofrentes (UNICO)

- Representant de Diputació de València

- Ricardo Ruiz Carrascosa

Director de l'oficina de Caixa Popular a Requena

 

10:30 h. Conferència: "Formació i dones en el món rural"

- Almudena A. Navas Saurin

Departament de Didàctica i Organització Escolar. Universitat de València

11:15 h. Conferència: "Dieta saludable i sostenible per al segle XXI"

- Ana Frigola Cánoves

Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. Universitat de València

12:00h: Pausa

12:30 h. Taula Redona

MODERA: Esperanza Navarro Pardo

Coordinadora de la Universitat d'Hivern de Cofrentes (UNICO)

"El sentit dels serveis municipals en el medi rural"

- Patricia Hernández Cantos

Psicòloga. Serveis Socials de l'Ajuntament de Cofrentes

"Desarrelament rural, ni és un procés natural ni és irreversible"

- Josep Pérez Soriano

Departament de Sociologia i Antropologia Social. Universitat de València

"El paisatge rural com a actiu per al desenvolupament i el benestar"

- Emilio Iranzo García

Departament de Geografia. Universitat de València

13:30 h. Cloenda

 

 

L'entrada és lliure. No és requisit imprescindible realitzar la inscripció telemàtica que s'oferix en esta pàgina web encara que es recomana per a la previsió de l'expedició de certificats d'assistència. Els certificats seran enviats per correu a l'adreça postal indicada en la inscripció en un termini màxim de 6 mesos.

 

 

 

 

 

Date: From 8 de march de 2021 to 25 de march de 2021.

Place Sala d'actes de l'Ajuntament.

Images: