Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

Exposició "Cavanilles-Stübing. Un camí, dues mirades"

Formats en el disseny i gestió d'exposicions d'Arts Plàstiques, Aureli Domènech i Tono Herrero defineixen la mostra pictòrica de Stübing com “un joc de complicitats entre científic i pintor, en el qual la poètica de la pintura no és interferida per la ciència, sinó lleument catalitzada, inspirada per la taxonomia i després abandonada a la inspiració. Un joc en el qual el científic posa sobre el tauler un saber empíric que amb el pinzell en la mà esdevé en passió, abstracció i textura”.
 
La mostra està inspirada en l'obra del botànic valencià Antonio José Cavanilles, en les seues ‘Observacions’ del paisatge valencià, reinterpretada amb la sensibilitat de Gerardo Stübing. Segons l'autor, l'exposició evidencia com una mateixa temàtica es pot interpretar amb diferents missatges plàstics, adaptats al moment i situació històrica: “som dos botànics, un del segle XVIII i un altre del XXI. Mentre que en l'obra de Cavanilles podem veure dibuixos, aquarel·les o gravats, jo he optat per emprar materials no convencionals i actuals com l'alumini i el metacrilat”, explica Stübing.
 
DATA MUNICIPI LLOC
7 de maig a 26 de maig de 2015 Algemesí El Casino
7 de juliol al 29 de juliol de 2015 Gandia Centre de Gandia
2 d'octubre a 29 d'octubre de 2015 Requena Museo de Arte Contemporáneo "Florencio de la Fuente"
2 de desembre de 2015 a 7 de gener de 2016 Alaquàs Castell d'Alaquàs
4 de febrer a 09 de març de 2016 Ontinyent Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d'Albaida (MAOVA)

 

 

 

Date: From 7 de may de 2015 to 9 de march de 2016.

Place Diversos municipis.

Organized by Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial en colaboració amb el Jardí Botánic de la Universitat de València i el ajuntament de Sumacárcel.

Images: