Enllaç al formulari d'inscripció a les Jornades

 

 

 

JORNADES UNIVERSITAT DE VALÈNCIA - CAIXA POPULAR

SENSIBILITZACIÓ EN ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVISME

PRESENTACIÓ

Poden les empreses socials ajudar als Ajuntaments a complir les seues polítiques socials i d’ocupació? Esta pregunta se l’han plantejat investigadors de la Universitat de València, que coincideixen en què les cooperatives i altres empreses contemplades en la Llei d’Economia Social pareixen les més idònies per a prestar serveis locals, així com per a fomentar l’ocupació en el territori. Suposen una via intermèdia entre el pur mercat i la prestació directa dels serveis públics, però sobretot, amb elles, els diners i l’esforç del municipi reverteixen en el mateix, generant més ocupació i riquesa.

 

En efecte, els serveis són prestats per conciutadans, o inclús pels propis usuaris o proveïdors, cosa que ancora l’ocupació en el mateix àmbit. Allò permet el compliment de la satisfacció de necessitats col·lectives pels propis interessats mitjançant l’ajuda mútua, amb suport del Municipi, i a més, evita que els impostos dels ciutadans, utilitzats pels Ajuntaments per a la contractació pública, o per a qualsevol altra política de foment, vaja a parar a grans conglomerats empresarials que canalitzen els beneficis obtinguts fora del territori.

 

De tot allò és conscient la pròpia Unió Europea, que ha indicat la conveniència de fomentar este tipus d’empreses, especialment en l’àmbit local. En el seminari, organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València amb la col·laboració de Caixa Popular, s’analitzaran els beneficis que aporta l’ús d’empreses socials perquè els Ajuntaments desenvolupen les seues polítiques, i també les distintes fórmules que estos poden utilitzar per a la gestió directa o indirecta de serveis locals per Empreses Socials, incentivar l’autoocupació o afavorir la inserció sociolaboral.

MUNICIPI DATA LLOC
Almussafes 25 d'abril de 2017 Centre Cultural. C/ Ausiàs March, 39. Almussafes
Carcaixent 16 de maig de 2017 Centre d'Empreses. C/ Marquesa de Montortal, 54. Carcaixent
Riba-roja del Túria 30 de maig de 2017 Castell de Riba-roja. C/ Cisterna, 28. Riba-roja de Túria

 

PROGRAMA

18 h. Inauguració de la jornada per part de les autoritats locals i acadèmiques competents

18’15 h. Presentació de les conferències:

Jesús Olavarría Iglesia

Moderador de la jornada. Departament de Dret Mercantil. IUDESCOOP. UV

Conferències:

“Les empreses d’economia social: característiques bàsiques”

- Gemma Fajardo García

Departament de Dret Mercantil. IUDESCOOP. UV

“Empreses d’economia social i ocupació”

- Federico López Mora

Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social. UV

19’30 h. Debat

20 h. Cloenda

 

 

 

 

L'entrada és lliure. No és requisit imprescindible realitzar la inscripció telemàtica que s'oferix en esta pàgina web encara que es recomana per a la previsió de l'expedició de certificats d'assistència. Els certificats seran enviats per correu a l'adreça postal indicada en la inscripció en un termini màxim de 6 mesos.

Enllaç al formulari d'inscripció a les Jornades

 

Data: De 24 de març de 2017 a 30 de maig de 2017.

Lloc de realització Diversos municipis.

Imatges:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies