Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Amb aquesta obra es pretén oferir a tots els públics informació objectiva i rellevant mitjançant els mapes i comentaris d'especialistes de la Universitat. Uns comentaris fonamentats en dades fiables i investigació científica que amb responsabilitat els autos han tractat d'orientar cap a la recerca d'un progrés col-lectiu i en comunitat.
L'obra 'Torrent. Historia, Geografia y Arte' pretén donar a conèixer les característiques i singularitats d'aquest nucli de població de la Comunitat Valenciana, vinculat a la comarca de L'Horta Sud.
L'obra 'Catarroja. Historia, Geografia y Arte' pretén donar a conèixer les característiques i singularitats d'aquest nucli de població de la Comunitat Valenciana, vinculat a la comarca de L'Horta Sud.
L'obra 'Carlet. Historia, Geografia y Arte' pretén donar a conèixer les característiques i singularitats d'aquest nucli de població de la Comunitat Valenciana, vinculat a la comarca de la Ribera Alta. El llibre efectua des de la Història, Geografia i la Història de l'Art un rigorós anàlisi historiogràfic i territorial del municipi des de la seva Antiguitat fins al moment present.
Aquest llibre electrònic recull les reflexions del I Congrés Forestal Valencià. En aquesta primera edició s'ha triat la temàtica de la restauració i la gestió de les zones afectades pels incendis forestals.
El llibre «El 'Museu del Tèxtil Valencià' de Ontinyent» comprèn una breu anàlisi del sector tèxtil de la Vall d'Albaida. Autors: Rafael Gil i Marta Berlanga
Aquesta publicació es fonamenta en l'anàlisi dels components i activitats del sistema territorial de la província de Valencia, susceptibles de consolidar-la i impulsar-la socioeconòmicament, garantint la qualitat de vida deis seus habitants.
L'objectiu d'aquest llibre és obrir un debat al voltant del paper i el valor del patrimoni i de la planificació territorial com a instruments per avançar cap a un altre model de desenvolupament, ambientalment més sostenible i territorialment més cohesionat.
Gerardo Stübing és un artista plàstic valencià, d'origen germà, que compta amb una dilatada trajectòria i reconeixement científic en el camp de la Botànica. Aquest catàleg recull una col·lecció d'acrílics realitzats per Stübing, i inspirats en l'estudi del botànic valencià Antonio José Cavanilles, especialment en les seues 'Observacions' del paisatge valencià.
Aquesta publicació reuneix les tesis defensades a la jornada celebrada al 2015 entre la Universitat de Valencia i el col·lectiu d'instituts d'estudis comarcals i municipals, centrada en els resultats de les eleccions locals de 2015 i les seues repercussions territorials.
Esta publicació recull les reflexions presentades en les jornades "La encrucijada de Europa', organitzades per la Universitat de València amb motiu de la celebració de les eleccions europees de 2014.
Aquest volum recull algunes de les conferències i taules redones al voltant de l'educació i la seua relació amb el patrimoni cultural.
Es tracta d’una obra coral que recull 42 col·laboracions de professorat de la Universitat de València, i que arreplega moltes de les ponències y xarrades que han impartit al territori durant el 2013.
Aquest volum recull una cinquantena de comunicacions d'especialistes multidisciplinaris, estructurades en tres blocs: el territori, el patrimoni cultural i la gestió local.
Aquest estudi realitza una aproximació al municipi de Serra i als canvis més significatius que ha experimentat al llarg del segle XX.
Com a resultat de més de deu anys de recerca, aquest volum recull la part central de la tesi doctoral d'Antoni Llibrer, centrada en el primer desenvolupament de les indústries tèxtils rurals del sud valencià.
Esta publicació aborda la temàtica de la innovació empresarial i la seua relació amb el territori, concretament València i la seua àrea metropolitana.
Amb aquest estudi, l'autor, Federico Verdet, es planteja un doble objectiu: donar una visió multisectorial de la indústria paperera i sintetitzar la història de la industria del paper en el conjunt del País Valencià.
La Segona Trobada entre la Universitat de València i els Instituts d'Estudis Comarcals, origen d'aquesta publicació, respon a la voluntat de col·laboració entre una universitat pública valenciana i unes associacions arrelades al territori, compromeses amb ell i amb un llarg recorregut durant les últimes dècades.
Aquest volum comprèn els catàlegs de tres exposicions realitzades per la Universitat. Es tracta d'espais de referència de la Comunitat Valenciana on el patrimoni, el paisatge i la diversitat són comunes: l'Horta de València, el Massís del Caroig i els Parcs Naturals de la Font Roja i la Serra de Mariola.
Aquesta publicació recopila diferents estudis, experiències i casos pràctics de docents, associacions o tècnics municipals especialitzats en desenvolupament local, fruit de les ponències impartides en el Segon Congrés UV-IEC, celebrat al novembre de 2014.
La Universitat de València té la ferma voluntat d'abordar accions institucionals al territori i referides al territori, i per això dedica aquest estudi a tres ambients tan diferents com el litoral (Parc Natural de l'Albufera), el fluvial (Parc Natural del Túria) i el muntanyós (Parc Natural de la Calderona).