Els informem que per haver aconseguit el límit de l'aforament permés s'ha desactivat l'opció d'inscripció per a assistir presencialment a l'esdeveniment. Continua activa l'opció de poder assistir al streaming en línia i a més l'ajuntament posa a la disposició del públic una sala annexa en l'Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves on es podrà veure l'esdeveniment en streaming per a aquelles persones que preferisquen aquesta opció a veure'l des de la seua casa.
2a
edició
UNIVERSITAT D'HIVERN DE REQUENA
LA QUÍMICA EN LA VINIFICACIÓ
Llums i ombres del vi
29 de Març de 2021
Espai Cultural "Feliciano Antonio Yeves"
Av. Arrabal, 9
46340 Requena
PRESENTACIÓ
Amb el títol “La química en la vinificació. Llums i ombres del vi”, la Universitat de València presenta la segona edició de la Universidad de Invierno de Requena (UNIRE), fruit de l'estreta col·laboració entre la Universitat, l'Ajuntament de Requena, la Diputació de València i Caixa Popular. Igual que en l'edició anterior, la II UNIRE constituirà un punt de trobada entre docents, professionals, estudiants i ciutadans de Requena i el seu entorn comarcal la vesprada del 29 de març de 2021.
Després de l'èxit de l'edició inaugural de 2020 (Innovació, cultura, dona i societat), durant aquesta segona jornada s’abordarà la importància de la química i de la microbiologia en els processos de vinificació i el seu efecte sobre la diferenciació dels vins, les conseqüències del canvi climàtic sobre el raïm, així com les propietats del vi i els seus efectes sobre els consumidors. La II UNIRE comptarà amb la participació de professorat de la Universitat de València i amb professionals i experts del sector vitivinícola de la comarca compromesos amb el territori i amb l'elaboració de vins de qualitat.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, impulsa aquesta nova acció acadèmica lliure i gratuïta, lligada a la formació, la investigació i la transferència del coneixement, que pretén consolidar-se a la ciutat de Requena i la seua comarca.
PROGRAMA
DILLUNS, 29 DE MARÇ 2021
16:00h: INAUGURACIÓ
- Mario Sánchez González
Alcalde de Requena
- Jorge Hermosilla Pla
Vicerector de Projecció Territorial i Societat, Universitat de València
- Ángel Morales Rubio
Coordinador de la Universitat d'Hivern de Requena
- Representant de la Diputació de València
- Ricardo Ruiz Carrascosa
Director de l’oficina de Caixa Popular a Requena
16:30h: CONFERÈNCIA: L'oculta vida dels vins: el paper dels microorganismes en la fermentació
- M. Isabel Pardo Cubillos
Catedràtica del Departament de Microbiologia i Ecologia (UV)
17:00h: CONFERÈNCIA: Pot ser la nostra dieta un medicament? Propietats beneficioses del vi
- Juan Gambini Buchón
Professor Titular del Departament de Fisiologia (UV)
17:30h: PAUSA
18:00h: CONFERÈNCIA: Les ombres del vi: desviacions sensorials
- M. Ángeles Novella Herrero
Doctora en Biologia i llicenciada en Enologia (Institut Tecnològic de Viticultura i Enologia de Requena)
18:30 h. TAULA REDONA
MODERA: David Quixal Santos
Coordinador de la Universitat d'Hivern de Requena
- M. Isabel Pardo Cubillos
Catedràtica del Departament de Microbiologia i Ecologia (UV)
- Juan Gambini Buchón
Professor Titular del Departament de Fisiologia (UV)
- M. Ángeles Novella Herrero
Doctora en Biologia i llicenciada en Enologia (Institut Tecnològic de Viticultura i Enologia de Requena)
L'entrada és lliure. No és requisit imprescindible realitzar la inscripció telemàtica que s'oferix en esta pàgina web encara que es recomana per a la previsió de l'expedició de certificats d'assistència. Els certificats seran enviats per correu a l'adreça postal indicada en la inscripció en un termini màxim de 6 mesos.
|
Data: De 10 de de març de 2021 a 29 de de març de 2021.
Lloc de realització Espai Cultural "Feliciano Antonio Yeves".
Imatges: