Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Universitat de Primavera de la Canal de Navarrés
Inscripció oberta: 2ª Universitat de Primavera de la Canal de Navarrés

DESENVOLUPAMENT RURAL ENFRONT AL DESPOBLAMENT EN MUNICIPIS D’INTERIOR

La Universitat de València estarà present en el territori valencià, també en aquest any de 2021, gràcies al programa Universitats Estacionals, que ha romàs fidel en tot moment a la societat valenciana portant la producció científica de la UV fins a un total de 20 seus repartides per tota la província de València. En aquest programa, impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, s'han organitzat les temàtiques de les diferents jornades atenent les demandes de les diferents poblacions amb l'objectiu de fer-les el més atractives i interessants possible. 

La distribució de la població en el territori respon a un esdevenir històric que ha donat com a resultat, en l'actualitat, a concentracions en àrees amb municipis de grans dimensions on existeix una major diversitat i quantitat d'activitats econòmiques.

No obstant això, una de les conseqüències d'aquesta realitat és l'envelliment de la població, així com un despoblament que posa en perill la sostenibilitat de les activitats tradicionals en els nuclis d'interior i el desenvolupament d'activitats innovadores contextualitzades en aquests entorns.

La valoració de la qualitat de vida en les àrees rurals i el sorgiment d'oportunitats laborals en un món interconnectat obrin la possibilitat de revertir aquest procés. Per a això és necessari analitzar les causes, posar en evidència les conseqüències i abordar les oportunitats i les estratègies que són necessàries per a cada àrea geogràfica, per a posar en valor els recursos humans, econòmics i ecològics, respectant els ecosistemes i potenciant solucions innovadores i sostenibles.

En aquesta jornada es presenten recents anàlisis, com els que s'han realitzat des de les universitats i el Pla Estratègic Valencià antidespoblament -PLESVANT- (UV) per a reflexionar sobre les polítiques públiques i les iniciatives privades.

 

 

Data De 22 d’abril de 2021 a 27 de maig de 2021. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Ecomuseu de Bicorp, Carrer Sant Roc 11

 
Organitza

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, organitza la segona edició de la Universitat de Primavera de la Canal de Navarrés, resultat de l'estreta col·laboració entre la UV, la Mancomunitat de la Canal de Navarrés, la Diputació de València i Caixa Popular..

http://projeccio.uv.es/

 

Contacta unitatsuport@uv.es

 
Més informació