Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Històric d'Exposicions Institucionals

El Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, amb la col.laboració del Departament d’Història de l’Art de la Facultat de Geografia i Història i el recolzament de Caixa Popular, presenta l’exposició “Patrimoni Artístic Valencià” que pretén mostrar als ciutadans i ciutadanes la riquesa i diversitat dels béns històric artístics dels que gaudeix la societat valenciana.
Una exposició itinerant inspirada en el llibre "La ignomínia de l’oblit. Els valencians de la Ribera als camps d’extermini nazis”, de Ximo Vidal i Carles Senso.
Exposició multidisciplinària i polièdrica que realitza una radiografia acurada i científica de la situació actual del running, les seues limitacions però molt especialment de les seues capacitats i reptes de futur.
Aquesta mostra presenta la mirada íntima i personal que sobre els paisatges valencians ofereixen quatre fotògrafs: Miguel Lorenzo, Miquel Francés, Pep Pelechà i Adela Cortijo.
Es tracta d'una exposició única i nova que ofereix al visitant la possibilitat de participar en una anàlisi aproximada del paisatge de la Comunitat Valenciana, a més de poder transportar-se a les diferents tipologies de paisatge que componen el territori valencià.
Aquesta mostra té com a objectiu acostar als ciutadans i ciutadanes una mostra de l’amplitud i riquesa del patrimoni cultural, artístic, sociològic, paisatgístic, històric... del qual gaudeix la societat valenciana. En la seua elaboració hi han participat una trentena d’especialistes de diferents disciplines de la Universitat de València.
Aquesta mostra té com a objectiu acostar als ciutadans i ciutadanes el patrimoni festiu del qual gaudeix la societat valenciana. A través dels 34 plafons que la componen, el lector coneixerà el ric ventall de manifestacions festives que compartim els valencians i valencianes.
Es tracta d’una mostra desenvolupada en 17 plafons que fa una recopilació del patrimoni històric, documental, bèl·lic i de memòria oral al territori valencià com a conseqüència de la Guerra Civil, entre els anys 1936 i 1939.
Esta mostra té per objecte acostar als ciutadans i ciutadanes les funcions i activitats que, tant des de la Universitat de València com des de la Policia Local, es realitzen amb la finalitat de millorar les condicions de vida de la ciutat.
Aquesta mostra sorgeix de la col·laboració entre l’Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València. Els 20 panells que la componen aborden una gran varietat de temes. Des de la gestió del paisatge i el seu ús, l'estratègia turística territorial de la Comunitat Valenciana o la relació entre paisatge i turisme fins a la tipologia dels paisatges.
"Art i Propaganda. Cartells de la Universitat de València" presenta una àmplia selecció dels millors affiches de guerra que formen l'esplèndida col·lecció de cartells republicans que conserva la Universitat de València.
Esta mostra és un compendi de mapes, que arreplega una gran part dels recursos representatius que es disposen en el territori, els recursos territorials. Es tracta doncs d’una exposició centrada en aquells elements que potencialment poden ser motor del desenvolupament econòmic d’una àrea geogràfica, la província de València.
La dotzena de panells de la mostra arrepleguen imatges, experiències i històries resultants d'un projecte intergeneracional dut a terme en el Campus d’Ontinyent, que aborda el diàleg entorn de l'educació entre estudiants d’UniSocietat i de quart curs de Magisteri.
La Universitat de València, en col·laboració amb 12 instituts de secundària valencians, presenta l’exposició ‘Second Round: art i lluita als instituts valencians’. 21 panells expositius donen visibilitat a tot allò que s’ha impulsat al voltant de les arts en el món educatiu amb la intenció de defensar l’aprenentatge de les arts en els diferents nivells de l’ensenyament obligatori.
La mostra està inspirada en l'obra del botànic valencià Antonio José Cavanilles, en les seues ‘Observacions’ del paisatge valencià, reinterpretada amb la sensibilitat de Gerardo Stübing. Gerardo Stübing és un artista plàstic valencià, d'origen germà, que compta amb una dilatada trajectòria i reconeixement científic en el camp de la Botànica, disciplina que ensenya com a professor universitari des de fa 30 anys a la Universitat de València.
L'exposició “175 Aniversari de la Cartografia Oficial. Realització del Mapa d'Espanya” pretén donar a conèixer la labor que porta realitzant l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) des de la seua fundació l'any 1870.
La Universitat de València compleix una destacada tasca en el foment de la igualtat de gènere no només en la pròpia institució sinó en la projecció social mitjançant la formació, la recerca, la transferència de coneixement, la difusió cultural i la innovació sociocultural.
La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb l’àrea d’Esports de la Diputació de València mostra amb l’exposició “Esport tradicional valencià i Territori” les principals modalitats d’esport autòcton presents en el territori valencià a partir de les aportacions d’una trentena d’investigadors i investigadores de la Universitat i d’altres especialistes en divulgació popular.
La mostra fotogràfica de Joaquín Bérchez, que repassa el paisatge valencià des de l'òptica de l'artista, ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la UV. L'exposició "Miscel·lània Geogràfica" obeeix a la voluntat i compromís de la Universitat de València d'estar present en el territori, en la societat local.
Aquesta exposició homenatja a qui va ser catedràtic, degà, vicerector i rector, membre del Centre d'Estudis Històrics, del patronat del Museu del Prado, de les reals acadèmies de Belles arts i de la Història, del Parlament i el Senat, ministre d'Instrucció Pública i Belles arts... una personalitat transcendental en la història de l'art, cèlebre en tota Espanya i especialment a Albaida i la seua comarca.
Aquesta exposició recull les preguntes que els arqueòlegs i arqueòlogues es formulen actualment respecte al passat, acompanyat per les respostes obtingudes, o en vies de solució, des del Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de València.
Té com a objectiu commemorar el 30 aniversari de la Facultat i els estudis de Psicologia i Logopèdia a València. Els 22 panells que componen l'exposició mostren la Facultat de Psicologia en el seu conjunt, des dels estudis de grau, fins a les línies de recerca, passant per les activitats acadèmiques, les TIC'S, els col·legis professionals, els programes d'intercanvi, els postgraus, etc.
Les fotografies de Joaquín Bérchez ens endinsen en eixe immens ventre enjoiat de la naturalesa que són les profunditats de les pedreres. Amb la seua càmera recorre pedreres vives en plena extracció, o abandonades, utilitzant picats abismals i obertes panoràmiques per als titànics fronts verticals.
Esta mostra és un reflex de les múltiples i variades actuacions que du a terme la comunitat universitària sobre la seua àrea d'influència directa i, per tant, la visualització d'aquesta sobre la societat valenciana.