Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

‘COVID-19, drets i responsabilitats’, a debat en Llíria

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 5 de maig de 2021
Image de la noticia

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, en col·laboració amb l'Agència Valenciana Antifrau, l'Ajuntament de Llíria i la Facultat de Dret, han celebrat aquest dijous 6 de maig una jornada sota el títol ‘Covid-19, drets i responsabilitats’.

L'Espai Turisme de Llíria ha acollit una jornada en la qual diversos especialistes de la Universitat de València i de l'Administració Pública han analitzat la relació entre els drets fonamentals bàsics del sistema democràtic, la seguretat sanitària de la població i les responsabilitats dels poders públics i de la ciutadania en la situació de pandèmia a causa de la Covid-19.

La inauguració de la jornada ha sigut aquest dijous 6 de maig a les 9.00 hores en l'Espai Turisme de Llíria, a càrrec de l'alcalde de Llíria, Manuel Civera; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; i el director de l'Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares.

Els professors de la Universitat de València Joaquín Martín (Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració), Yolanda García (Dret Romà i Eclesiàstic de l'Estat), Alberto Alonso ( Dret Penal), Paz Lloria (Dret Penal) i Gabriel Doménech (Dret Administratiu i Processal) han debatut sobre qüestions com la celebració de processos electorals durant la pandèmia, el dret a decidir sobre la vacunació, la desobediència a les normes, les noves formes de ciberdelinqüència vinculada a la Covid-19, i l'actuació dels poders públics en la gestió de la crisi sanitària. S'han celebrat tres taules redones.

També han participat en la jornada com a moderadors el director de l'Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares; Anselm Bodoque, cap del Servei de Formació, i Sílvia Vèrnia, directora de Prevenció, Formació i Documentació, tots dos de l'Agència Valenciana Antifrau. Per part de l'Administració provincial de Castelló ha intervingut M. Pilar Batet, cap del Servei de Contractació i Central de Compres de la Diputació de Castelló, que ha oferit la seua visió sobre els efectes del Covid-19 sobre la contractació pública.

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla i el director de l'Agència Antifrau, Joan Llinares, han coincidit a assenyalar que la discussió acadèmica i social sobre aquestes qüestions és “essencial per a millorar les tècniques de prevenció i lluita contra pràctiques de corrupció i frau en la gestió dels assumptes públics i són, així mateix, debats bàsics per a enfortir la formació cívica i l'ètica pública de la societat valenciana”. Aquesta jornada s'organitza en el marc del conveni de col·laboració entre l'Agència Valenciana Antifrau i la Universitat de València.

Llista d'enllaços: