Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

La 5a edició d’Erasmus al Territori arranca amb la visita a l'Albufera de València

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 1 d’octubre de 2017
La 5a edició d’Erasmus al Territori arranca amb la visita a l'Albufera de València

L'estudiantat del programa Erasmus i Internacional de la Universitat de València té l'oportunitat de conéixer el patrimoni, la cultura i la naturalesa de quatre espais valencians representatius de litoral i interior. En aquesta nova edició les excursions turisticoculturals s'han programat a l’Albufera, Bocairent, les Terres dels Alforins i Xàtiva.

El passat dissabte (30 de setembre) es va celebrar la primera de les excursions, la destinació de la qual va ser l'aiguamoll valencià per excel·lència, l’Albufera. Els estudiants visitaran el Centre d'Interpretació Racó de l’Olla i gaudiren d’una visita guiada a càrrec del professor Javier Armengol (Departament de Microbiologia i Ecologia, UV), un menjar tradicional al Palmar i un passeig amb barca pel llac per a tancar a la vesprada la jornada.

Les següents visites s'han programat per als dissabtes 21 d'octubre (Bocairent), 4 de novembre (els Alforins) i 18 de novembre (Xàtiva). Els estudiants poden inscriure's en tantes rutes com vulguen. El preu és de 25 euros per persona i inclou transport, assegurança, menjar (gastronomia local) i visites guiades tant als municipis com en el trajecte. Entre altres activitats, s'han inclòs visites a cellers, museus, castells, parcs naturals o paratges municipals i passejos amb barca o tren.

Les rutes organitzades tenen un vessant formatiu alhora que lúdic, ja que es plantegen diverses activitats: un recorregut pel barri medieval i les Covetes dels Moros, a Bocairent; una visita a la Bastida de les Alcusses, al Museu Històric Enològic de la Font de la Figuera i a un celler amb degustació de vins a les Terres dels Alforins; i un itinerari pel Castell, el Museu de l’Almodí i el conjunt historicoartístic, en l’excursió a Xàtiva. En el segon quadrimestre torna el programa amb altres tres rutes: Sagunt (17 de febrer), Requena (3 de març) i Ontinyent (21 d'abril).

El programa Erasmus al Territori que es troba en funcionament des del 2013 per a estudiants Erasmus i Internacionals està organitzat per la Universitat de València a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i el Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació, amb la col·laboració del Centre d'Idiomes de la Universitat de València i dels ajuntaments de Xàtiva, Bocairent, Moixent, Sagunt, Requena i Ontinyent i l'Associació de Viticultors i Productors dels Terres dels Alforins.

Llista d'enllaços:

Galeria d'imatges