Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Aldaia i Algemesí acullen exposicions de la Universitat de València sobre el running i la memòria democràtica

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 30 de maig de 2019
Image de la noticia

La mostra “Memòria Democràtica i Patrimoni” s'ha inaugurat hui a Aldaia (Horta Sud), on es pot visitar fins al 8 de juliol. A Algemesí (Ribera Alta), l'exposició “Territori valencià, territori runner” es va obrir ahir al públic que podrà visitar-la fins al 30 de juny. Totes dues col·leccions itinerants han sigut organitzades pel Vicerectorat de Projecció Territorial de la Universitat de València.

La mostra Memòria Democràtica i Patrimoni (1936-1939): conéixer, difondre i posar en valor s'ha inaugurat aquest dijous, 30 de maig, a les 13.00 hores, en el Museu del Palmito d'Aldaia (MUPA). Han participat en l'acte inaugural el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; la regidora d'Urbanisme en funcions d'Aldaia, Mónica Trujillo; el director de l'oficina de Caixa Popular d'Aldaia, Serafín Martín; i Jorge Ramos (Departament d'Història Moderna i Contemporània, UV), autor i comissari de l'exposició al costat d'Enrique Bengochea i Javier Esteve.

La col·lecció expositiva, que ha sigut finançada per Caixa Popular, està integrada per 17 panells amb fotografies, gràfics, mapes, compilacions de premsa i textos. Els principals temes que s'aborda són: el cartellisme polític valencià, la València capital de la República, els bombardejos i els refugis, el patrimoni de la revolució social, l'arquitectura, la cultura, l'educació o els hospitals de sang en el context de la Guerra Civil Espanyola. Els interessats poden visitar-la a Aldaia fins al 8 de juliol.

L'acte d'inauguració de Territori valencià, territori runner es va celebrar el dimecres 29 en el Museu de la Festa d'Algemesí i va comptar amb la presència del vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el director de l'Oficina de Caixa Popular d'Alzira, Josep Manuel Llopis; el regidor d'Esports en funcions de la localitat, Pere Blanco; i el president del Club Tortuga, Juan Ribes. Els interessats poden visitar l'exposició fins al 30 de juny.

La mostra Territori valencià, territori runner consisteix en una radiografia diversa i científica de la situació actual del running, de les seues capacitats i reptes de futur. En aquesta exposició, comissariada pel professor Víctor Agulló, han participat 48 autors, la majoria són docents i investigadors/as de la Universitat de València, però també signen els panells atletes, historiadors esportius, entrenadors o periodistes, tots ells especialistes en running. Aquesta nombrosa participació imprimeix a l'exposició un caràcter multidisciplinari i polièdric, la qual cosa permet que s'aborde el fenomen del running des d'una àmplia varietat d'òptiques com la salut, fisiologia, qualitat de vida, nutrició, prevenció de lesions, psicologia, etc.

 

Imatges: