Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Alimentació, òpera o dret, entre les temàtiques de les conferències d’Unisocietat al març

  • 2 de març de 2022
Image de la noticia

Una dotzena de professors i professores de la Universitat de València participen aquest mes en les conferències del curs acadèmic d’Unisocietat implantat en 12 municipis. Amb temàtiques diverses, que tracten des de la gestió jurídica o la música, a la literatura o la prehistòria.

Les seus de Unisocietat d'Alzira, Quart de Poblet, Gandia, Massamagrell, Benetússer, Bétera, Cullera, l'Eliana, Ontinyent, Paterna, Requena i Riba-roja de Túria acullen aquest mes conferències impartides per experts de la Universitat de València. Aquestes ponències, d'accés lliure i gratuït per a tots els veïns i veïnes de les diferents localitats i el seu entorn més pròxim, formen part de les activitats complementàries del curs acadèmic d’Unisocietat implantat en aquests municipis.

El cicle de conferències UNISOCIETAT, primavera 2022, que continuarà mensualment al llarg del present curs en les 12 seus, ha sigut organitzat per la Universitat de València, amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus) i la Diputació de València. A més, col·laboren puntualment Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida), l'Agència Valenciana Antifrau i la Càtedra Institucional Cultura per a la Mediació de la Universitat de València.

Les conferències d’Unisocietat de març comencen el dia 2 a Quart de Poblet, Gandia i Benetússer. El professor Enrique Lanuza Navarro (Departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física. UV) abordarà La base neural de la por a Quart de Poblet. Ángeles Solanes Corella (Filosofia del Dret i Política. UV) impartirà en la capital de la Safor la xarrada Com ser demòcrata i no morir en l'intent. I, a Benetússer, la professora Amparo Hurtado Soler (Didàctica dels Ciències Experimentals i Socials. UV) oferirà la seua conferència els Horts sostenibles i medi ambient. De la llavor a la taula.

La professora Mª José Ruiz Leal (Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. UV) analitzarà la necessitat d'experimentar amb animals, el dia 3 de març, a Massamagrell.

La professora Isabel Martínez Martínez (Infermeria. UV) oferirà a Ontinyent, el dia 10, una conferència sobre l'Alimentació saludable i l'etiquetatge d'aliments. Els interessats en aquesta temàtica tindran l'oportunitat d'assistir a aquesta conferència d'Isabel Martínez el dia 22 de març, en Unisocietat l'Eliana.

A Cullera, el dia 22, Andrés Boix Palop (Dret Administratiu i Processal. UV) se centrarà en La gestió jurídica de la pandèmia.

El dia 24 de març el programa de conferències d’Unisocietat arriba a Requena, Riba-roja de Túria i Paterna. Requena rep a la professora Gora Zaragoza Ninet (Filologia Anglesa i alemanya. UV), que abordarà La censura durant el Franquisme: la literatura i el cinema traduïts. A Riba-roja de Túria, el professor Agustín Pastor García (Química Analítica. UV) se centrarà en explicar la relació entre Arqueologia i química. I, a Paterna, el professor Julio Cortijo Gimeno (Farmacologia. UV) exposarà els Riscos de tindre la farmàcia a casa.

La música protagonitzarà la conferència d'Alzira el 29 de març. Ana Mª Botella Nicolás (Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal. UV) impartirà la seua ponència Viatge al món de l'òpera.

El dia 30, a Bétera, el professor David Quixal Santos (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga. UV) compartirà amb els assistents El dia a dia en l'antiga Edetania ibèrica.

Finalment, el 31 de març, Massamagrell acollirà la conferència Claus de l'envelliment amb èxit en el món: per què ens interessen les Zones Blaves?, a càrrec d'Esperanza Navarro Pardo (Psicologia Evolutiva i de l'Educació. UV).

Llista d'enllaços: