Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

L'alumnat d’Unisocietat coneix el territori valencià

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 10 de maig de 2019
Image de la noticia

Durant els mesos de maig i juny se celebren les excursions formatives d’Unisocietat, unes visites guiades que complementen el curs acadèmic. L'alumnat tindrà l'oportunitat de descobrir Sagunt, Alpuente, la Canal de Navarrés i Bocairent.

El Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el suport de la Diputació de València i Caixa Popular, ha organitzat visites formatives a diverses àrees valencianes, amb l'objectiu que els alumnes d’UNISOCIETAT amplien el seu coneixement sobre l'interessant patrimoni natural i cultural que atresora el territori valencià. El vicerector Jorge Hermosilla ha manifestat que aquesta iniciativa cerca fomentar “un aprenentatge col·lectiu basat en les experiències, a través d'un treball de camp que permeta l'intercanvi de coneixement i promoga espais de diàleg i reflexió grupal”.

Alpuente serà la destinació de la visita formativa dels estudiants de Quart de Poblet, Benetússer i Alzira. Sota el títol Després de les petjades dels dinosaures: un passeig pel patrimoni paleontològic d'Alpuente, aquesta ruta formativa comptarà amb els professors de la Universitat de València Carlos Martínez-Pérez (Departament de Botànica i Geologia) i Emilio Barba (Institut “Cavanilles” de Biodiversitat i Biologia Evolutiva). Es visitarà el Museu Paleontològic d'Alpuente, el jaciment de Petjades de Dinosaure de Corcolilla i el centre històric d'aquesta localitat.

Els estudiants d’UNISOCIETAT-Paterna acudiran a la localitat de Sagunt. En aquesta iniciativa formativa, els alumnes, acompanyats per una guia especialitzada, recorreran el centre de la vila, visitaran del Castell, el Fòrum i el Teatre Romà, la Jueria i el Museu Arqueològic.

UNISOCIETAT Massamagrell i Requena coneixeran els paisatges de la Canal de Navarrés on acudiran, entre altres espais, a l’Ecomuseu de Bicorb, el Palau Comtes de Cervellón i l'Albufera d'Anna.

L'estudiantat de l'Eliana es traslladarà a Bocairent, on recorreran els carrerons del barri medieval. El programa de la jornada inclou una visita als Covetes dels Moros i a la gelera subterrània de la Cava de Sant Blai. L'excursió finalitzarà en el paratge natural de Pou Clar.

Finalment, tindrà lloc en la Nau el 17 de maig la tradicional trobada entre els estudiants de primer curs del programa Unisocietat de les seues 12 seus: Bétera, Riba-roja de Túria, Alzira, Benetússer, Paterna, Requena, l'Eliana, Cullera, Massamagrell, Quart de Poblet, Ontinyent i Gandia. Els i les alumnes realitzaran una visita guiada al Paranimf i la Capella i assistiran a la conferència de la catedràtica d'Ètica i Filosofia Política a la Universitat de València, Adela Cortina.