Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Bunyol acull la segona edició de la seua Universitat de la Tardor

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 24 de setembre de 2018
Image de la noticia

La Universitat de València, en col·laboració amb l’ajuntament de la localitat i la Diputació de València, ha organitzat la Universitat de la Tardor de Bunyol que se celebrarà els dies 25 i 26 de setembre. Tractarà sobre el Patrimoni Cultural de Bunyol, en concret sobre la vessant educativa i didàctica de la música. La inscripció és gratuïta.

Bunyol es distingeix per tindre una gran activitat musical, derivada del continu treball de les dues societats musicals i la seua tasca educativa i per la funció formativa del Conservatori Municipal Sant Rafael de Bunyol, que imparteix ensenyament. Tenint en compte la importància de la música a Bunyol, la Universitat de València i la Diputació de València han organitzat la segona edició de la Universitat de la Tardor de Bunyol (UOB).

“La Universitat de València té la ferma convicció d’estar al servei dels ciutadans i del territori, per assessorar-los, ajudar-los i recolzar-los en el que sol·liciten”, ha assenyalat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, que inaugurarà les jornades junt amb la diputada de l’àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer; l’alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa; el regidor de Patrimoni, Rafael Pérez; i la professora del Departament de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal, Ana María Botella.

La professora Botella, que coordina la UOB junt amb Elvira Asensi (Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials), ha explicat que aquesta iniciativa és “gratuïta i oberta al públic en general” i que comptarà amb la “participació d’especialistes de la Universitat de València i també d’experts locals en música que enriquiran la jornada amb la seua experiència”.

Aquesta segona edició de la UOB constarà de dues jornades en horari de vesprada. El dimarts 23 de setembre Eduardo Carrascosa, del Conservatori Professional Municipal de Sant Rafael de Bunyol, obrirà la jornada amb una conferència titulada El conservatori professional municipal de Sant Rafael de Bunyol: fàbrica de música i músics. El professor Salvador Blasco (Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal) centrarà la seua intervenció en Els destacats compositors bunyolers del segle XX. Andrés Valero, del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, analitzarà La composició per a banda hui en dia. En la sessió del dimecres impartiran ponències tres professors de la Universitat de València. Amparo Hurtado (Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials) tractarà La representació del paisatge de Bunyol com una composició musical basada en les emocions; i els professors del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal Rosa Isusi-Fagoaga i Rafael Fernández oferiran, respectivament, les ponències El patrimoni musical valencià i el context sonor de Bunyol i De Bunyol al món: cursos de música destiu.

Fidel al seu compromís amb el territori i la societat valenciana, la Universitat de València impulsa aquesta nova acció acadèmica, gràcies a la col·laboració econòmica de la Diputació de València i el suport de l’Ajuntament de Bunyol. La Universitat de la Tardor de Bunyol (UOB) forma part del programa de dotze Universitats Estacionals acordades per conveni entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat i l’àrea de Benestar Social de la Diputació de València, que es completa amb la Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA), que serà els pròxims dies 27 i 28 de setembre; la Universitat de la Tardor de Llíria (UTL), 4 i 5 d’octubre; la Universitat de la Tardor de l’Eliana (UTE), que se celebrarà el 23 i 24 d’octubre; la Universitat de la Tardor d’Énguera (UOE); la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO); la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA); la Universitat d’Estiu d’Ademús (UVRA); la Universitat d’Estiu d’Ares dels Oms (UVAO); la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG); la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES); i la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA).