Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

La Càtedra d’Economia del Bé Comú comparteix amb els ajuntaments de la Comunitat Valenciana el seu model d’economia sostenible

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 28 de febrer de 2018
La Càtedra d'Economia del Bé Comú comparteix amb els ajuntaments de la Comunitat Valenciana el seu model d'economia sostenible

Aquest dimecres 28 de febrer se celebra la I Trobada de Municipis del Bé Comú Comunitat Valenciana a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre de València. La jornada s’adreça a polítics i tècnics de les administracions locals, amb l’objectiu de compartir experiències i conéixer millor les eines del model de l’Economia del Bé Comú.

Han inaugurat la jornada, a les 9:30 hores, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; el director de la Càtedra d’Economia del Bé Comú, Joan Ramon Sanchis; i el el director general d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, Francisco Alvarez.

L’Economia del Bé Comú (EBC) s’està convertint en un model econòmic de referència, no sols per a les empreses, sinó també per a les administracions públiques. L’aplicació dels seus principis i de les seues eines pot ajudar les administracions locals a millorar els seus processos de gestió, introduint-hi criteris ètics, socials i mediambientals.

Aquesta jornada naix amb l’objectiu de donar a conéixer el model de l’EBC als ajuntaments de la Comunitat Valenciana perquè puguen millorar la seua gestió. Al mateix temps, aquesta primera trobada pretén ser un espai on posar en comú els esforços que des de les administracions locals s’estan duent a terme per a millorar les seues pràctiques de gestió a través de la implementació de valors com ara la solidaritat, la confiança, la responsabilitat o la cooperació, entre altres.

La trobada inclou la presentació d’estudis i projectes, una conferència d’introducció als Municipis del Bé Comú i una taula d’experiències on participaran els representants de les localitats de Miranda de Azán, Silla, Ròtova, Muro d’Alcoi, Betxí i Villena.

Aquesta iniciativa ha sigut organitzada per la Càtedra EBC, amb el patrocini de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la col·laboració del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, l’Associació Valenciana per al Foment de l’Economia del Bé Comú i la Federació de Personal Tècnic en Gestió de Desenvolupament Local de la Comunitat Valenciana (Adlypse).

La Càtedra d’Economia del Bé Comú de la Universitat de València va nàixer el 2017 amb l’objectiu de desenvolupar i potenciar l’Economia del Bé Comú a la Comunitat Valenciana des de l’àmbit universitari a través de la realització d’activitats de difusió, formació i recerca.

Llista d'enllaços: