Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Ciència, cuina i canvi climàtic, en les conferències d’Unisocietat del mes de gener

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 15 de gener de 2019
Image de la noticia

Alzira, Massamagrell, Bétera, Ontinyent, Gandia, Requena, Quart de Poblet, Paterna, l'Eliana, Cullera i Riba-roja de Túria acullen aquest mes conferències sobre múltiples temàtiques. Aquesta activitat gratuïta complementa al curs acadèmic d’Unisocietat i és d'accés lliure per a la resta de la ciutadania de cada municipi i el seu entorn.

El cicle de conferències d’Unisocietat, que continuarà mensualment al llarg del present curs fins a juny, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb la col·laboració dels ajuntaments participants i el suport econòmic de Caixa Popular (en 10 seus), de Caixa Ontinyent (en la seu d'Ontinyent) i del Banc Santander (a Gandia).

Aquestes xarrades pluridisciplinàries impartides per docents de la UV són una mostra de l'àmplia varietat de disciplines i àrees científiques que recull la Universitat de València. “Es tracta d'una forma de transferir coneixement a la societat, de complementar la formació de l'estudiantat d’Unisocietat i d'animar a la ciutadania a sumar-se a aquest programa universitari que compta en el present curs 2018-2019 amb més de 1.700 estudiants repartits entre els seues 12 seus”, explica el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla.

11 conferències en el territori durant el mes de gener

La primera conferència del mes de gener va ser el dimecres dia 9. El Castell de Bétera (Camp de Túria) va acollir la ponència d'Isabel Fariñas (Departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física) És possible reparar el cervell humà?

El 15 de gener és el torn de l'Eliana (Camp de Túria) i Alzira (Ribera Alta). El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de l'Eliana rep a la professora Marisol Lila (Departament de Psicologia Social) que oferirà la ponència Violència de Gènere: què fem amb ells? La Casa de la Cultura d'Alzira acollirà la conferència El problema dels contaminants emergents, que impartirà la professora Yolanda Picó (Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal).

El 16 de gener la Casa de la Cultura de Quart de Poblet (Horta Oest) serà l'escenari de la conferència de Guillermo López (Economia Aplicada, UV), que tractarà La nova comunicació i el canvi polític al País Valencià.

Paterna (Horta Oest), Massamagrell (Horta Nord), Riba-roja de Túria (Camp de Túria) i Ontinyent (Vall d’Albaida) acolliran conferències el dia 17 de gener. La professora Esperanza Navarro (Psicologia Evolutiva i de l'Educació) explicarà les claus de l'envelliment amb èxit en el Centre Social de Campament de Paterna. Rafael Currás (Comercialització i Investigació de Mercats) abordarà el consum responsable en el Centre Cultural de Massamagrell. Luis Moya parlarà sobre l'empatia en el Saló d'Actes del Centre Social de Riba-roja de Túria. I Yolanda Picó (Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal) tractarà el problema dels contaminants emergents en el Centre Cultural de Caixa Ontinyent.

El 24 de gener, l'Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena acull la conferencia Ciència i cuina, que impartirà el professor Salvador Garrigues (Química Analítica).

El dia 29 serà el torn de Cullera, on l'Auditori Municipal albergarà la ponència de Luis Moya (Psicobiologia), titulada L'empatia, entendre-la per a entendre als altres.

Finalment, Unimajors Gandia rebrà el dia 30 a la professora Mª José Estrela (Geografia) que tractarà El Mediterrani front al canvi climàtic. Esdeveniments meteorològics extrems.

Aquestes xarrades formen part del cicle organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i Caixa Popular en la dotzena de seus universitàries d’Unisocietat i recull un centenar de conferenciants dels tres Campus.