Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Llíria

Comença la 2a edició de la Universitat d'Estiu d’Ares dels Oms

La Universitat de València, en col·laboració amb l'Ajuntament d’Ares dels Oms i la Diputació de València, ha organitzat del 24 al 26 de juliol la segona edició de la Universitat d'Estiu d’Ares dels Oms (UVAO), que se centra en l'astronomia i el desenvolupament.

Aquest dimecres 24 de juliol, el Teatre Municipal d’Ares dels Oms ha acollit l'acte inaugural de la segona edició de la Universitat d'Estiu d’Ares dels Oms (UVAO), que porta per nom “Astronomia i Desenvolupament”, on han participat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el director general de Turisme, Josep Gisbert; el diputat de Desenvolupament Rural i Despoblació de la Diputació de València, Ramiro Rivera; l'alcalde d’Ares dels Oms, Rafael Giménez, i el director de la segona Edició de la UVAO, Jose Carlos Guirado.

L'alcalde d’Ares dels Oms ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha agraït a la Universitat de València que “per segon any consecutiu celebre aquest certamen que, d'una banda, aferma al municipi d’Ares com a referent en la investigació astronòmica, i al mateix temps contribueix a la posada en valor del patrimoni natural i científic dels Serrans”.

El director general de Turisme, Josep Gisbert, i el diputat de Desenvolupament Rural i Despoblació de la Diputació de València, Ramiro Rivera, han coincidit a assenyalar que resulta molt positiu que la Universitat de València estiga present a l'interior valencià i que fomente l'observació, l'estudi, el coneixement, el pensament crític… i per tant el desenvolupament de la societat rural.

La UVAO forma part del programa Universitats Estacionals, iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat. El vicerector Jorge Hermosilla ha destacat el valor d'aquesta iniciativa territorial que “té en compte les singularitats de cada comarca valenciana”.

“L'astronomia és un dels grans valors de les zones rurals, ja que conserven una qualitat de cel excel·lent, difícil o impossible d'apreciar en la gran ciutat”, ha assegurat el director de l'Observatori Astronòmic de la UV, Jose Carlos Guirado, que com a director de la segona edició de la UVAO ha explicat que al llarg de 3 sessions, i mitjançant les aportacions d'especialistes de la Universitat de València i d'altres entitats, la Universitat d'Estiu d’Ares dels Oms abordarà la relació entre astronomia i desenvolupament, entre els avanços científics i les possibilitats que aporta l'univers a l'ésser humà.

El programa territorial d'Universitats Estacionals

La Universitat d'Estiu d’Ares dels Oms, coordinada pel professor de Ciència Política de la UV Joaquín Martín Cubas, és gratuïta per a la ciutadania gràcies a la col·laboració amb la Diputació de València, com a la resta de les Universitats Estacionals organitzades pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat.

La Universitat de València organitza 12 Universitats Estacionals resultat de l'acord entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la UV i l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València, són la Universitat d'Estiu del Racó Ademús (UVRA), la Universitat d'Estiu d’Ares dels Oms (UVAO), la Universitat d'Estiu de Gandia (UEG), la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), la Universitat de Tardor de Bunyol (UOB), la Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA), la Universitat de la Tardor de l'Eliana (UTE), la Universitat de Tardor d'Énguera (UOE), la Universitat de la Tardor de Llíria (UTL), la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO), la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA) i la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA).

Llista d'enllaços:

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies