Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Comença el curs d’Unisocietat 2019/2020 i els cicles de conferències en les dotze seus

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 2 d’octubre de 2019
Image de la noticia

Aquest curs 2019/2020 el programa formatiu amb dimensió territorial de la Universitat de València, Unisocietat, estarà actiu en 12 municipis valencians: Gandia, Requena, Benetússer, Quart de Poblet, Paterna, l'Eliana, Cullera, Alzira, Bétera, Massamagrell, Ontinyent i Riba-roja de Túria.

El programa Unisocietat, organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, compta amb la col·laboració dels ajuntaments participants i el patrocini de Caixa Popular (en deu seus), de Caixa Ontinyent (en la seu d'Ontinyent) i del Banc Santander (en la de Gandia). Aquest curs acadèmic de component territorial persegueix implicar la comunitat de docents i investigadors de la Universitat de València en els municipis de la seua àrea d'influència i aportar a la societat coneixements teòrics i pràctics sobre temes essencials i d'actualitat en el seu territori.

En l'actualitat participen més de 250 professors de la UV, i s'aconsegueix una matrícula que supera els 1.700 estudiants. A més de les assignatures troncals que s'imparteixen en les 120 hores lectives anuals, Unisocietat es completa amb conferències mensuals d'accés lliure al públic en general, així com amb excursions i activitats complementàries que els permetran conéixer i comprendre el territori valencià.

El cicle de conferències d’Unisocietat s'inicia aquest mes d'octubre i continuarà al llarg del curs amb conferències mensuals en la dotzena de seus. No és requisit indispensable estar matriculat en Unisocietat per a gaudir del cicle de ponències, ja que estan obertes al públic general. Durant el mes d'octubre algunes dels temàtiques abordades pels docents de la Universitat de València en les ponències abastaran disciplines tan variades com el patrimoni cultural, l'economia, els drets humans, la història…

La primera conferència està programada el 2 d'octubre a Benetússer, a càrrec de la professora Carolina Sanchis (Departament de Dret Administratiu i Processal) sota el títol Investigació penal de delictes informàtics: la policia, els patrullers de la xarxa.

El 3 d'octubre el Centre Cultural de Caixa Ontinyent acollirà la xarrada del professor José Elías (Dret Internacional) sobre Els drets humans a la Xina en el 30 aniversari de Tiananmen i el 60 aniversari de l'ocupació del Tibet.

El feminisme serà la temàtica abordada el 10 d'octubre a Paterna, on la professora Gora Zaragoza (Filologia Anglesa i Alemanya) impartirà la conferència Tots hauríem de ser feministes: estratègies per a un ús inclusiu i igualitari de la llengua.

El 15 d'octubre serà el torn d'Alzira i l'Eliana. La capital de la Ribera Alta rebrà al professor Gil-Manuel Hernández (Sociologia i Antropologia Social) que centrarà el seu discurs en Les falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat a la Casa de la Cultura d'Alzira. Paral·lelament, el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de l'Eliana albergarà la conferència Cuidats de la pell i prevenció de malalties, a càrrec de la professora Violeta Zaragoza (Medicina).

Els veïns de Massamagrell i voltants tindran l'oportunitat d'assistir el 17 d'octubre a una xarrada sobre Dones artistes. Reescrivint la Història de l'Art, que impartirà la doctora en Art i Filosofia Ángela Montesinos. El mateix dia 17 d'octubre, el saló d'actes del Centre Social de Riba-roja de Túria rebrà a Ricardo Franch, que se centrarà en La indústria de la seda valenciana en l'Edat Moderna.

El dia 23 d'octubre comptarem amb conferències en dues seus diferents. El professor Marc Baldó (Història Moderna i Contemporània) estarà en el Centre Internacional de Gandia impartint una conferència titulada Republicans vençuts: dels camps de refugiats francesos a Mauthausen-Gusen (1939-1945). A la Casa de la Cultura de Quart de Poblet Pablo Pérez (Història Moderna i Contemporània) farà una anàlisi de les Germanies, cinc-cents anys després.

El cicle continuarà a Requena el 24 d'octubre amb una conferència de Gabriel Terol (Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació) que oferirà una xarrada sota el títol Xina, passat i present: el futur entre Occident i Orient.

El dia 29, a l'Auditori Municipal de Cullera, el professor Carlos Ochando (Economia Aplicada) aportarà Una visió des de l'Economia del problema de la desigualtat.

L'última conferència del mes serà el 30 d'octubre a Bétera, on la professora Gora Zaragoza (Filologia Anglesa i Alemanya) impartirà la xarrada Tots hauríem de ser feministes: estratègies per a un ús inclusiu i igualitari de la llengua