Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Sagunt, Alforins i Xàtiva són les pròximes destinacions del programa Erasmus al Territori

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 27 de setembre de 2019
Image de la noticia

Durant els mesos de setembre, octubre i novembre els estudiants Erasmus i internacionals de la Universitat de València tindran l'oportunitat de conéixer i gaudir dels valors culturals i naturals de Cullera i Albufera, Sagunt, els Alforins i Xàtiva.

La següent visita s'ha programat a Sagunt, el 26 d'octubre, on els estudiants coneixeran el patrimoni cultural de la capital del Camp de Morvedre, la importància històrica de la qual es manifesta a través dels seus més de dos mil anys d'existència. El 16 de novembre, les Terres dels Alforins seran la destinació de la ruta del vi, que mostrarà als inscrits l'ampli patrimoni arqueològic i etnològic dels municipis de Fontanars dels Alforins, la Font de la Figuera i Moixent. Finalment, Xàtiva, el 30 de novembre, rebrà als interessats que vulguen visitar el seu castell i la resta del patrimoni d'aquesta ciutat històrica per la qual van passar ibers, romans , àrabs i altres cultures.

La primera excursió d'aquesta edició de tardor del programa Erasmus en el territori va ser el 28 de setembre. Vora 50 estudiants de diverses nacionalitats, gaudiren d'una visita guiada per Cullera i l'Albufera. Visitaren el Museu de l'Arròs, el Castell de Cullera i descobriren les construccions rurals tradicionals valencianes visitant una barraca, a més degustaren un dinar tradicional en El Palmar i feran un passeig amb barca pel llac.

Aquestes rutes lúdic-formatives brinden l'oportunitat als estudiants de conéixer les excel·lències del territori valencià, de descobrir el patrimoni cultural, la gastronomia o els paisatges valencians mitjançant visites guiades en els nuclis urbans i en els recorreguts pels territoris.

El programa Erasmus en el Territori ha sigut organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i el Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació, en col·laboració amb el Centre d’Idiomes de la Universitat de València i els ajuntaments de Cullera, Sagunt, Xàtiva, Moixent i l'Associació de viticultors i productors de les Terres dels Alforins.

Llista d'enllaços: