Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Les exposicions sobre Patrimoni i Festes arriben a Aiora i Gandia

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 4 d’octubre de 2017
Les exposicions sobre Patrimoni i Festes arriben a Aiora i Gandia

La mostra 'El Patrimoni Cultural Valencià' es pot visitar fins al 17 d’octubre a la Casa de la Cultura d’Aiora. Mentre que 'Les Festes Tradicionals del Territori Valencià' estarà oberta al públic fins al 3 de novembre al Centre de Gandia.

Ambdues mostres naixen a iniciativa del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i es materialitzen gràcies al patrocini de Caixa Popular i la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Aquestes exposicions tenen com a objectiu acostar als ciutadans i ciutadanes el patrimoni festiu, així com la riquesa historicocultural i el patrimoni audiovisual, natural, cultural, musical, artístic… del nostre territori.

L'exposició Les Festes Tradicionals del Territori Valencià és fruit del treball conjunt i la col·laboració de diversos ajuntaments valencians, ja que molt del material gràfic que compon els panells expositius ha sigut cedit per diversos ajuntaments, institucions i associacions del territori valencià. Quant als mapes i textos que acompanyen els panells, han sigut elaborats per l'equip tècnic de la Unitat de Suport del Vicerectorat a partir dels quatre volums de la publicació Calendari de Festes de la Comunitat Valenciana, un projecte dirigit per Antonio Ariño i Vicente L. Salavert (Universitat de València).

D'altra banda, els textos de l'exposició El Patrimoni Cultural Valencià han sigut redactats per més d’una vintena d’especialistes de la Universitat en disciplines com ara la història, l'arqueologia, la sociologia, la geografia i l'art. L’exposició, que abasta el ric patrimoni valencià des d’una perspectiva multidisciplinària i plural, té com a punt de partida l'Atles del Patrimoni Cultural Valencià publicat el 2010.

L'exposició Les Festes Tradicionals del Territori Valencià es pot visitar al Centre de Gandia des del 5 d'octubre fins al 3 de novembre. La mostra sobre el patrimoni cultural estarà oberta al públic des del 29 de setembre fins al 17 d’octubre. Després, les dues col·leccions recorreran les comarques valencianes amb l’objectiu d’acostar als ciutadans i ciutadanes el patrimoni festiu i cultural de què gaudeix la societat valenciana. En concret, la mostra sobre les festes tradicionals s'exposarà a Requena, Ontinyent, Benetússer, Bunyol, Algemesí, Canals, Paterna, l'Eliana, Bétera i València. L'exposició relativa al patrimoni cultural realitzarà un recorregut per Gandia, Llíria, Ademús, Requena, Anna, Xàtiva, Sagunt, Torrent, Alzira i València, unes altres.